Kde je SKUTECNE pochovan general Patton ?

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Na nasi rodinne trachtaci vyvstala otazka, kde je vlastne nakonec pochovan general Patton. Ne, nemyslim hrbitov v Lucemburku, tam jsem samozrejme byl (nekolikrat), ale podle nekoho odvolavajiciho se na zamestnance tohoto hrbitova by pry telo gen Pattona melo byt po valce vyzdvizeno a prevezeno k pohrbu do USA, je to skutecne tak ? Pokud ano, kde je tedy nakonec pohrben general Patton ?
URL : https://www.valka.cz/Kde-je-SKUTECNE-pochovan-general-Patton-t76008#280409 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Obávám se že se mýlil ten někdo, nebo pracovník hřbitova. Podle toho co jsme letos právě tam probírali a po dotazu na správě hřbitova (v té malé budově vlevo od vchodu) je Patton pohřběn "v čele svých mužů", což bylo údajně jeho přáním. Byl tam přenesen z původního hrobu kam byl uložen po své smrti (tenhle společný hřbitov zřejmě ještě nebyl hotov). Symbolický hrob je na pozemcích kostela kde byl pokřtěn a biřmován v San Gabriel v Kalifornii, kde má jeho rodina hrobku, to je ale jen symbolický hrob, jeho tělo je uloženo v Lucemburku.
URL : https://www.valka.cz/Kde-je-SKUTECNE-pochovan-general-Patton-t76008#280414 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

rikal jsem to same, ale prave onen "tajemny zdroj" z tamniho hrbitova me trochu vyvedl z miry Smile
URL : https://www.valka.cz/Kde-je-SKUTECNE-pochovan-general-Patton-t76008#280419 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Jak moc dobře anglicky rozumí ten někdo, kdo s tajemným zdrojem mluvil? Ono pokud nezná slovo kenotaf, nebo pokud ten dotyčný co podával informaci sám není dobrý v angličtině, klidně mohlo dojít k omylu když jeden vysvětloval že existuje ještě "symbolický hrob" a druhý to bral že je to tenhle. Totéž samozřejmě platí i o každé jiné řeči, i když mně přišlo že se lucemburčani s námi jinak než anglicky nebavili (určitě by to ale šlo ve francouzštině nebo němčině, kdybychom ji uměli my líp Smile ) Osobně bych to viděl právě na tu záměnu v řeči, občas je to docela problém Smile (aspoň já ho někdy v řeči mívám), ale prohlášení úředníka "his body is in Luxemburg and cenotaph is in US" nedávalo místo k pochybám. Naše "hřbitovní bratrstvo"(říkáme tak skupině co jede hlavně kvůli hřbitovům) se pak fotilo s nadšením u pomníku i kaple do rodiných alb. Jak určitě víš je jeho hrob označen normálním křížem jako ostatní, je jen pár metrů před první řadou a samostatně. Myslím že to dobře odpovídá tomu jaký byl zaživa, je i dnes v čele svých vojáků.


Možná by byla zajímavá jiná podrobnost ze správy hřbitova, na něm se stále pohřbívá, jde o ostatky které jsou nalezeny ještě dnes při různých příležitostech a buď je nelze identifikovat, nebo rodina neprojeví zájem mít je doma v USA, ty jsou pak uloženy právě na tomto hřbitově, jde o ostatky jak z Lucemburska tak z Německa a snad i z Belgie a Holandska (zde si nejsem jist).
URL : https://www.valka.cz/Kde-je-SKUTECNE-pochovan-general-Patton-t76008#280425 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more