05.05.2010 - Británie zatím brání návratu zástupce Mossadu do Londýna

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Velká Británie odmítá přijmout nového zástupce izraelské tajné služby Mossad v Londýně kvůli údajnému zneužití pasů britských občanů izraelskými agenty. Mělo k tomu dojít v souvislosti s lednovou smrtí palestinského radikála Mahmúda Mabhúha v Dubaji. Podle deníku The Times izraelská strana dosud nedodala písemné prohlášení, že v budoucnu nebude k tajným operacím zneužívat pasy britských občanů.


Británie vyhostila zástupce Mossadu na izraelské ambasádě v Londýně téměř před šesti týdny. Ministr zahraničních věcí David Miliband tehdy v parlamentu řekl, že záležitost se zneužitím pasů dvanácti Britů je výrazem pohrdání suverenitou Velké Británie. Izrael je podle něj významným spojencem a Británie s ním chce mít dobré vztahy, ale musí mít zaručeno, že se případ nebude opakovat.


Zdroj:
www.novinky.cz



O úmrtí palestinského radikála v Dubaji aktualita zde:
forum.valka.cz
URL : https://www.valka.cz/05-05-2010-Britanie-zatim-brani-navratu-zastupce-Mossadu-do-Londyna-t96071#357938 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more