29.04.2010 - Ekologická katastrofa v Mexickém zálivu - účast ozbrojených sil USA

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

U.S. Navy oznámilo, že základna NAS Pensacola, stát Florida, poskytuje zázemí stovkám pracovníků specializovaných společností. Ti se snaží zastavit šíření ropy z vrtu, na němž 20. dubna explodovala ropná plošina firmy British Petroleum a po dvoudenním požáru klesla do moře.


Zdroj:
www.navy.mil
www.navy.mil
www.novinky.cz



*****
USAF oznámilo, že americký ministr obrany Robert Gates schválil nasazení dvou letounů C-130 Hercules pro potřeby sil pracujících na eliminaci ekologické katastrofy v Mexickém zálivu. Letouny náleží 910th Airlift Wing ze stavu Air Force Reserve Command, jenž bázuje na Youngstown ARS, stát Ohio. Stroje jsou vybaveny modulárními postřikovými systémy, které se standardně používají např. k postřikům proti bodavému hmyzu. Stejně tak jsou tyto letouny testovány na rozprašování disperzních látek při ropných katastrofách. Oba letouny nyní v Mississippi očekávají další rozkazy.


Zdroj:
http://www.af.mil/news/story.asp?id=123202554
URL : https://www.valka.cz/29-04-2010-Ekologicka-katastrofa-v-Mexickem-zalivu-ucast-ozbrojenych-sil-USA-t95925#357594 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Proti následkům ekologické katastrofy v Mexickém zálivu byla nasazena americká Národní garda. Louisiana National Guard pomáhá lokálním komunitám při čištění a odstraňování ropy a ochraně biotopů před kontaminací. Alabama National Guard nasadila příslušníky 711th Bridge Support Battalionu, kteří rozmístili speciální bariéry naplněné chemickými prostředky kolem ostrova Dauphin. Florida National Guard vyslala své příslušníky spojenému velícímu středisku v Alabamě, stejně jako do vlastního pohotovostního operačního centra v Tallahassee. Nasazeni jsou také příslušníci Mississippi National Guard, a to v rámci pomoci místním úřadům.


Zdroj:
http://www.af.mil/news/story.asp?id=123202937
URL : https://www.valka.cz/29-04-2010-Ekologicka-katastrofa-v-Mexickem-zalivu-ucast-ozbrojenych-sil-USA-t95925#357900 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more