10.04.2010 - Bulharsko zmanipulovalo svoje státní finance

Bulharsko se vydalo řeckou cestou. Přibarvilo si finance, přiznal premiér

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Bulharsko naoko vylepšilo své státní finance a poslalo do Bruselu hezčí čísla. Premiér Bojko Borisov přiznal, že má země vyšší deficit, než loni uváděla, a nabobtná prý i letos. Podobné manévry provádělo Řecko. Země se za to nyní sama potrestá - vystoupí z fronty na přijetí euroměny.
ekonomika.idnes.cz



Je zajímavé, že tento fakt nebyl dozorčím orgánům v EU vůbec známým.


Brussels Unaware of Bulgaria Budget Deficit Woes
http://www.novinite.com/view_news.php?id=115145


Je otázkou jak moc je tato praxe rozšířena po členských zemích celé EU. V České republice to rozhodně nebude jiné od Bulharska či Řecka.
URL : https://www.valka.cz/10-04-2010-Bulharsko-zmanipulovalo-svoje-statni-finance-t94900#354556 Version : 0

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

tak skoda ze uz Euro nemaji, je to zaruceny zpusob, jak prijit k pujcce triceti miliard EUR, Rekove by mohli vypravet Very Happy


jinak praxe, to mas tak - mnohe zeme, vcetne tech nejvetsich, Francii pocinaje a Nemeckem konce, ten deficit take nesplnuji, ale je to tak nejak vlastne jedno, protoze ony si to navzajem prominou ... V Nemecku se argumentuje tim, ze brzy dosahne opet vyrazneho hospodarskeho rustu a tudiz se dluhy zaplati, na co spoleha (uz radu let) Francie uprimne netusim, o Spanelsku, Italii, Portugalsku a ted uz bohuzel i Velke Britanii se asi ani nema cenu bavit. Kdyz se na to tak podivam, tak jedine, co by mohlo EU financne zachranit je prijeti zemi jako je Lichtenstejnsko, Monako a podobne, protoze na zapad od nas to nesplnuje asi nikdo, a na vychod od nas bych se radsi ani nedival, co se deje v takove Litve ci Estonsku se bojim i pomyslet.
URL : https://www.valka.cz/10-04-2010-Bulharsko-zmanipulovalo-svoje-statni-finance-t94900#354573 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more