10.04.2010 - 8 mrtvých při protivládních protestech v Thajsku

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Protivládní protesty v thajském hlavním městě Bankoku si vyžádaly nejméně osm obětí, 4 z řad protestujících, 4 z řad zasahující armády a policie. Mezi zabitými je i kameraman zpravodajské sítě Reuters.


feeds.reuters.com
URL : https://www.valka.cz/10-04-2010-8-mrtvych-pri-protivladnich-protestech-v-Thajsku-t94817#354268 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Podle posledních zpráv vzrostl počet obětí demonstrací na zhruba 19.


Na rozdíl od informací, které jsou prezentovány v Evropě, nejedná se pouze o mírumilovnou demonstraci. Naopak jedná se o celkem násilné protesty a dost často dochází k přestřelkám s vojskem či policií. Několik demonstrantů již bylo natočeno, jak pálí ze svých M-16 na vojsko či policejní síly. Demonstrantům se také podařilo zajmout zhruba kolem 5 vojáků, o jejich propuštění nejsou žádné zprávy.


www.telegraph.co.uk


Problematika této demonstrace sahá až do dob roku 2006, kdy došlo k vojenskému zásahu, který svrhnul tehdejšího premiéra Thaksina Shinawatru. Ten se teď stále nachází mimo zemi, aby se vyhnul 2 letému vězení. Podle některých informací stojí za těmito demonstracemi jednoznačně on, neboť ze svého bohatství financuje aktivisty.


Více o situaci v roce 2006 - Převrat v Thajsku.
URL : https://www.valka.cz/10-04-2010-8-mrtvych-pri-protivladnich-protestech-v-Thajsku-t94817#354380 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more