Ing. J. Vybíhal, V. Wodák: Jihlava pod hákovým křížem

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Jihlava pod hákovým křížem


Jiří Vybíhal ve spolupráci s Vilémem Wodákem .


Dovolím si tvrdit, že tato kniha je výjimečná především tím, jak bez emocionálního vypětí téměř den po dni mapuje historii města Jihlavy v období let 1939-45 .


Tato práce je doplněna velkým a opravdu přenádherným souborem autentických fotografii i z rodinných archivu rodin Jihlavských občanů. V knize nacházíme obrázky techniky, fotografie Jihlavských občanů, nositelů vysokých řádů a vyznamenání s popisem jejich služby v německé armádě .


Osobně si myslím, že částečně odpovídá na otázku Benešovy dekrety co dělat, otevřít či nikoliv .


Celá práce, kdy kniha velkého formátu má 340 stran ukazje, že o historii doby ,která nás jistě „ pálí „ lze hovořit bez emocí a vášní a přitom se seznámit s podrobnosti, které jsou mnohdy neskutečné .


Můj přítel a kolega pan Vilém Wodák mi dovolil jen pár obrázku na „pokoukání „, ale já si myslím, že jak mladí lidé, tak i starší generace by mnohé pochopila, k mnohému by se postavila zcela jinak .


V závěru knihy, pan Wodák popisuje, nález hrobu „ neznámého vojáka „ kdy se ve spolupráci s Německým spolkem pro údržbu válečných hrobů podařilo padlému vojákovi vrátit jméno a ostatky předat rodině k pohřbení .


Kniha byla vydaná k 70. výročí okupace Jihlavy.
Sazba a tisk Nová tiskárna Pelhřimov, spol. s.r.o.
URL : https://www.valka.cz/Ing-J-Vybihal-V-Wodak-Jihlava-pod-hakovym-krizem-t93653#350827 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more