22.02.2010 - Klíčový svědek o pandurech nic nepoví, ochrnul při podivné nehodě na lovu

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Udalosť je staršieho dáta

Citace :

Zbrojařský magnát Pavel Musela je svědkem, který by mohl rozkrýt pozadí nákupu pandurů. O zakázce, nad níž se vznáší podezření z korupce, ale nikdy nic neřekne. Nemůže. V říjnu 2008, kdy vrcholila jednání o nové smlouvě mezi Steyrem a ministerstvem obrany, utrpěl vážná zranění při lovu.
Musela utrpěl vážná poranění mozku a otevřené zlomeniny lebky. Přerazil si také osm žeber a krček kloubu nohy.
Musela zázrakem přežil, následky zranění mu ale zůstanou do smrti. Poranění mozku se ale zřejmě už nikdy nezhojí. Je nesvéprávný.


Policie zpočátku vyšetřovala zranění Musely jako nehodu. Na lovu v lese byl se zbrojařem jen jeho kamarád Luboš N., který uvedl, že jeho šéf nešťastnou náhodou spadl z posedu.


Znalec z oboru forenzní biomechaniky Jiří Štraus navíc vyloučil, že by se Muselovo tělo mohlo dostat na místo nálezu pádem z posedu. Štraus navíc uvedl, že pádem by si zbrojař nezpůsobil najednou tak masivní zranění hlavy a hrudníku.


"Na základě závěrů znalce a faktu, že s poškozeným byl na místě činu jen jeho známý, jsem obžaloval Luboše N. z pokusu o vraždu," uvedl Kafka. Myslivec Luboš N. podle obžaloby bil Muselu pažbou své zbraně. Policie na ní nalezla stopy krve. Ovšem v tak malém množství, že lékaři nedokázali určit DNA.

Zdroj zpravy.idnes.cz



Zbrojař Pavel Musela (50)
* Kvůli vazbám na francouzské zbrojní koncerny byl přezdíván »francouzská spojka«
* V minulosti byl generálním ředitelem Omnipolu
* Působil jako viceprezident česko-arabské obchodní komory
* Přispíval na volební kampaň ČSSD, byl přítelem Stanislava Grosse
* Obchodoval se zbrojním materiálem pod společnosti Pamco
* Vlastní v Pardubicích společnost T-CZ (dříve výrobce radiolokátoru Tamara)
* Podílel se na obchodu s obrněnými transportéry Pandur pro naši armádu za miliardy
URL : https://www.valka.cz/22-02-2010-Klicovy-svedek-o-pandurech-nic-nepovi-ochrnul-pri-podivne-nehode-na-lovu-t93461#349894 Version : 0

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Nojo, nehoda není náhoda...
URL : https://www.valka.cz/22-02-2010-Klicovy-svedek-o-pandurech-nic-nepovi-ochrnul-pri-podivne-nehode-na-lovu-t93461#349895 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more