přívěsný dovařovač uzenin / trailer with smoking chamber
Uživatelské státy: User States:
Poznámka: Note:
-
-
Zdroje: Sources:
Technika proviantního zásobování, MNO, nedatováno
URL : https://www.valka.cz/CZK-PUD-pojizdna-uzenarska-dilna-t93419#349727
Version : 0
This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.
Prívesná údenárska dielňa PÚD je súprava proviantnej techniky určená k výrobe údeného mäsa a mäsových výrobkov v poli. Prideľuje sa údenárskym oddeleniam.
Súprava slúži k vytvoreniu pracoviska údenárskeho oddelenia PMZ (Poľného mäsozávodu), tj. poľnej údenárskej dielne.
Umožňuje výrobu všetkých druhov údenín skrátenou technológiou s použitím polyfosfátovej soli.
Súprava sa rozmiestňuje v automobilových prívesoch a pod stanmi.
Súpravu tvoria :
- 3 skriňové dvojnápravové prívesy, - jeden jednonápravový, - 12 prenosných železných údiarní, - príslušenstvo a spotrebný materiál.
Prívesy sa prevážajú v závese za nákladnými automobilmi a prenosné údiarne a ostatné časti súpravy na ložných plochách automobilov, kde ich uloženie vyžaduje 40 m2.
Príslušenstvo umožňuje :
- predbežné, prvotné opracovanie mäsa, - prípravu jemne rozomletej suroviny, - narážanie zmesí do čriev, - tepelné opracovanie údenárskych výrobkov údením a dovarovaním, - odvesovanie a ukladanie mäsa, polotovarov a hotových údenárskych výrobkov.
Príslušenstvo pre výrobu :
- prívesný dovarovač údenín - jednonápravový príves, - kotle na tuhé palivá, - skriňové prívesy A3S, - stojany na odvesovanie mäsa a na údeniny, - prenosné železné údiarne.
Pomocné náradie :
- debne na náradie, na koreniny a na spisy, - okružná pila, - rozvodná a osvetľovacia sieť pre PÚD, - súprava pre remeselníkov, - štiepačka na drevo, - skúšobňa proviantu pre PÚD. -
Hlavné technické údaje :
Plocha : 100 m2
Kapacita : 5 t údenín
Celková hmotnosť : 22 t
Prívesný dovarovač údenín
Kapacita : 4000 až 5000 kg za 24 hod.
Objem varnej vane : 1200 l
Rozmery v mm:
Dĺžka : 3520 Šírka : 1830 Výška : 3200 s komínom ( 2000 so sklopeným komínom)
Hmotnosť kg : 1380
Zdroj : Prov-51-2/2Náuka o proviantnom výstroji II.diel - predpis ČSĽA, Praha, 1986
Period
-
Type
-
Camouflage
-
Country
-
Production No.
-
Poznávací značka / evidenční číslo
-
Tactical marking
-
Name
-
Unit
-
Date (DD.MM.RRRR)
-
Author
-
Print size / 300 DPI
-
Published with authors permit
-
Author Website
-
Dovarovač údenín PÚD.
Period
-
Type
-
Camouflage
-
Country
-
Production No.
-
Poznávací značka / evidenční číslo
-
Tactical marking
-
Name
-
Unit
-
Date (DD.MM.RRRR)
-
Author
-
Print size / 300 DPI
-
Published with authors permit
-
Author Website
-
Rozvinutá PÚD.
URL : https://www.valka.cz/CZK-PUD-pojizdna-uzenarska-dilna-t93419#351275
Version : 0
Reklama
This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.
Pojízdná uzenářská dílna
Dílna se skládala ze tří uzenářských dílen, 2 chladicích přepravníků, 12 udíren na dvou valníkových přívěsech a ze dvou stanů. V uzenářských přívěsech byly umístěny řeznické stroje.
Period
-
Type
-
Camouflage
-
Country
-
Production No.
-
Poznávací značka / evidenční číslo
-
Tactical marking
-
Name
-
Unit
-
Date (DD.MM.RRRR)
-
Author
-
Print size / 300 DPI
-
Published with authors permit
-
Author Website
-
Celkový pohled na rozvinutou dílnu (Technika proviantního zásobování)
Period
-
Type
-
Camouflage
-
Country
-
Production No.
-
Poznávací značka / evidenční číslo
-
Tactical marking
-
Name
-
Unit
-
Date (DD.MM.RRRR)
-
Author
-
Print size / 300 DPI
-
Published with authors permit
-
Author Website
-
Celkový pohled na rozvinutou dílnu (Technika proviantního zásobování)
URL : https://www.valka.cz/CZK-PUD-pojizdna-uzenarska-dilna-t93419#349729
Version : 0
This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.
Uzenářské dílny - přívěsy
Vůz č. 1 - vybaven řeznickým kutrem o obsahu mísy 110 l, řezačkou na maso a jednou cirkulárkou na kosti
Vůz č. 2 - vybaven jednou elektrickou řezačkou na maso a jednou míchačkou na maso
Vůz č. 3 - vybaven narážečkou uzenin - vakuovou, pracovním stolem na vázání uzenin a jedním ručním čerpadlem
Udírny - 12 udíren na dvou přívěsech A3S s kapacitou 40 - 50 q uzenin za 24 hodin - mají dvojitý obal, mezi nímž je izolační vložka
Period
-
Type
-
Camouflage
-
Country
-
Production No.
-
Poznávací značka / evidenční číslo
-
Tactical marking
-
Name
-
Unit
-
Date (DD.MM.RRRR)
-
Author
-
Print size / 300 DPI
-
Published with authors permit
-
Author Website
-
Vůz č. 2 (Technika proviantního zásobování)
Period
-
Type
-
Camouflage
-
Country
-
Production No.
-
Poznávací značka / evidenční číslo
-
Tactical marking
-
Name
-
Unit
-
Date (DD.MM.RRRR)
-
Author
-
Print size / 300 DPI
-
Published with authors permit
-
Author Website
-
Vůz č. 3 (Technika proviantního zásobování)
Period
-
Type
-
Camouflage
-
Country
-
Production No.
-
Poznávací značka / evidenční číslo
-
Tactical marking
-
Name
-
Unit
-
Date (DD.MM.RRRR)
-
Author
-
Print size / 300 DPI
-
Published with authors permit
-
Author Website
-
Udírny (Technika proviantního zásobování)
URL : https://www.valka.cz/CZK-PUD-pojizdna-uzenarska-dilna-t93419#349730
Version : 0
This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.
PUD rozvinutá v lese, sedmdesátá léta. Do výrobního sortimentu dílny měly patřit: - salám moskevský, turistický, šunkový, pařížský - kabanos - tlačenka - špekáčky - klobásy a párky
Period
-
Type
-
Camouflage
-
Country
-
Production No.
-
Poznávací značka / evidenční číslo
-
Tactical marking
-
Name
-
Unit
-
Date (DD.MM.RRRR)
-
Author
-
Print size / 300 DPI
-
Published with authors permit
-
Author Website
-
(Československý voják)
URL : https://www.valka.cz/CZK-PUD-pojizdna-uzenarska-dilna-t93419#350567
Version : 0
Reklama
Diskuse
This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.
Vypada to, ze prihoriva. Mne by to zajimalo taky, ale jak uz jsem rikal nekolikrat, od zdroju mne deli par tisic km. Zbytek je ztuha ziskavan po mailech, and very sorry, obcas velmi obtiznou komunikaci s kolegy ze Slovenska. Takze to zkuste trochu rozpracovat... Koukam, ze jsem to psal davno, takze to obsahuje patricne komentare, analogicke prvnimu dilu, necham to tam...
V prílohách predpisu Prov-51-2/2 je zahrnutý tento materiál:
4/1 Poľné jedálenské a bufetové zariadenie (asi NEKTAR) 4/2 Chladiarenský náves nad 5 ton (na S5T nebo na IFU... T 137 a naves 5t ?) 4/3 Poľná mechanizovaná pekáreň (asi JANA) 4/4 Poľný bitúnok x polni jatka (?) 4/5 Prívesná údenárska dielňa (pravdepodobne PUD) 4/6 Poľný mäsozávod ... ? 4/7 Súprava poľného skladu proviantu (FUCK OFF, SHV-A,SHV-B, SRP, SDSP nebo neco dalsiho...) 4/8 Pojazdná dielňa na opravu proviantnej výstroje (V3S ?) 4/9 Hotovostná dielňa na opravu proviantnej techniky (V3S ?) 4/10 Dielňa pre technický dozor (V3S ?)
Upravuji prispevek dodatkem. Po shlednuti posledniho prispevku mne napadla uz vcera strasliva myslenka...co to je ten Moskevsky salam??? Aneb:
...slysel jsem, ze v Moskve bylo k videni maso?? Ano, vystavka je totiz putovni...
URL : https://www.valka.cz/CZK-PUD-pojizdna-uzenarska-dilna-t93419#349761
Version : 0
This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.
2 papergeorge - pokiaľ sa za tie roky podstatne nezmenili recepty (o čom pochybujem) tak by Moskovská saláma mala byť toto:
- trvanlivý tepelne neopracovaný mäsový výrobok - Zloženie: hovädzie mäso 65 % bravčová slanina 29 % soľ E 250 koreniny cukornaté látky ochucovacie prípravky E 621, E 635, E 316 sušená zelenina štartovacia kultúra - Hodnota pH menej ako 5,5
Pomocne naradi je az na par vyjimek totez jako u PK (bedny na nacini a bedny na koreni) a KPN: forum.valka.cz
URL : https://www.valka.cz/CZK-PUD-pojizdna-uzenarska-dilna-t93419#356515
Version : 0
Join us
We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.