14.02.2010 - Další britský voják v Afghánistánu podlehl zraněním po explozi IED

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Dne 14. února 2010 oznámilo britské ministerstvo obrany, že tento den padl v Afghánistánu další britský voják. Příslušník 6th Battalion The Rifles (6 RIFLES), sloužící v Afghánistánu u 3 RIFLES Battle Group, podlehl zraněním utrpěným při explozi během pěší hlídky nedaleko předsunuté operační základny Inkerman severovýchodně od města Sangin, provincie Helmand.


Zdroj:
www.mod.uk



Padlým je Rifleman Mark Marshall, 29 let, z Exeteru, hrabství Devonshire. Narodil se 24. března 1980 a po absolvování Saint Peters Church Anglie High School v Exeteru vstoupil do řad policie jako Community Support Officer. V říjnu 2007 vstoupil k domobraně k 6th Battalion The Rifles (6 RIFLES) a po absolvování Assault Pioneer Cadre v Infantry Training Centre v Cattericku byl v červnu 2009 povolán do Afghanistánu v rámci operace Herrick 11. V Afghánistánu byl zařazen k rotě C u 3 RIFLES, s níž sloužil několik měsíců v oblasti Kajaki v severní části provincie Helmand. Pak byla jeho četa vyslána zřídit hlídkovou základnu v severní části města Sangin. V neděli 14. února odpoledne byl během pěší hlídky zasažen explozí improvizovaného výbušného zařízení. Utrpěným zraněním podlehl. R.I.P.


Zdroj:
www.mod.uk
URL : https://www.valka.cz/14-02-2010-Dalsi-britsky-vojak-v-Afghanistanu-podlehl-zranenim-po-explozi-IED-t92649#346885 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more