12.02.2010 - Britský voják zabit při explozi v afghánské provincii Helmand

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Britské ministerstvo obrany oznámilo, že ve středu 11. února 2010 ráno padl v okrese Babaji (součást provincie Helmand) příslušník 1st Battalion Coldstream Guards. Voják byl zabit explozí během pěší hlídky.


Zdroj:
www.mod.uk



Padlým je Lance Corporal Darren Hicks, 29 let, z Mousehole, hrabství Cornwall, veterán nasazení v Severním Irsku, Iráku a Afghánistánu. Narukoval 14. října 1999 a po absolvování výcviku byl zařazen ke Coldstream Guards ve Windsoru, kde se jako člen stráže zúčastnil mnoha oficiálních státních slavností. Po dvouletém nasazení jeho praporu v Londonderry absolvoval Lance Corporal Drill and Tactics Cadre at the Foot Guards a Parachute Regiment Centralised Course. V roce 2004 byl nasazen na Jamajce jako Section 2IC k výcviku v džungli, v němž exceloval. V dubnu 2005 byl jako velitel družstva nasazen v Iráku v rámci operace Telic 6 a v říjnu 2007 následovalo první nasazení v Afghánistánu v rámci operace Herrick 7. Po návratu absolvoval fázi "Skill at Arms" kurzu Section Commanders Battle Course a od října 2009 byl opět nasazen v Afghánistánu v rámci operace Herrick 11. Ta se mu také stala osudnou. R.I.P.


Zdroj:
www.mod.uk
URL : https://www.valka.cz/12-02-2010-Britsky-vojak-zabit-pri-explozi-v-afghanske-provincii-Helmand-t92535#346537 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more