12.02.2010 - NATO zahájilo dosud největší ofenzívu proti Talibanu

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Američtí a britští vojáci dnes zahájili dlouho očekávanou ofenzívu proti městu Mardžá na jihu Afghánistánu, které má pod kontrolou Taliban.


Masivní útok nese název Operace Muštarak. Toto slovo v místním paštúnském jazyce znamená společně. Na operace se podílejí také jednotky afghánské armády.


Celkem se ofenzívy účastní na osm tisíc mužů. Příslušníků americké námořní pěchoty, britských vojáků a Afghánců. Počet ozbrojenců Talibanu opevněných v Mardžá se odhaduje na dva tisíce.







aktualne.centrum.cz
URL : https://www.valka.cz/12-02-2010-NATO-zahajilo-dosud-nejvetsi-ofenzivu-proti-Talibanu-t92522#346504 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more