Mnichov - Technické muzeum

Deutsches Museum

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Německé muzeum (Deutsches Museum) vlastní jednu z největších vědeckotechnických sbírek na světě. Zahrnuje tři výstavní místa v Mnichově (technické muzeum, muzeum dopravy a letecké muzeum) a jedno v Bonnu (technické muzeum). Technické muzeum se nachází v samém centru Mnichova na ostrově Museumsinsel. Pokud cestujeme místní hromadnou dopravou, nejpohodlnější je použít "S-bahn", což je něco mezi metrem a nadzemkou, a vystoupit ve stanici Isartor. Pak stačí jen přejít most (Ludwigsbrücke). Jiné spojení - tramvaj č. 18 staví přímo u muzea, zastávka Dt. Museum, případně autobus č. 131, zast. Boschbrücke.


Otevírací doba:
denně 09:00 - 17:00 kromě některých svátků, viz web muzea


Vstupné:
dospělí 8,50 EUR; děti 3 EUR


Webová stránka:
http://www.deutsches-museum.de/


Expozice patří k těm, kde návštěvník stráví hodiny, případně dny, a stejně odchází s lítostí, že nestihl to či ono. Budova muzea je rozlehlá, v desítkách místností jsou představeny snad všechny hlavní oblasti vědy a techniky. Vše je koncipováno tak, aby návštěvník pochopil princip popisovaného jevu či mechanismu, a pokud možno aby ho to bavilo. Tudíž si lze všechno prohlédnout zblízka, vyzkoušet, osahat, aktivně se zapojit, aneb Komenského "škola hrou" dovedená k dokonalosti. (Nikdy by mě například nenapadlo, kolik času strávím v matematickém koutku, přestože ve škole jsem se tomuto předmětu spíše vyhýbal.) V expozici věnované letectví jsou vystaveny především stroje z období první až druhé světové války, dobře zastoupeny jsou konstrukční kanceláře Junkers a Messerschmitt.


Zdroj: osobní návštěva, foto: vlastní
Mnichov - Technické muzeum - Me 109E

Me 109E
Mnichov - Technické muzeum - Ba 349 Natter

Ba 349 Natter
Mnichov - Technické muzeum - Me 163B

Me 163B
Mnichov - Technické muzeum - Me 262A

Me 262A
Mnichov - Technické muzeum - Fi 103 V1

Fi 103 "V1"
URL : https://www.valka.cz/Mnichov-Technicke-muzeum-t90873#339718 Version : 0
...
Mnichov - Technické muzeum - Junkers F 13

Junkers F 13
Mnichov - Technické muzeum - Ju 52

Ju 52
Mnichov - Technické muzeum - Rumpler C IV

Rumpler C IV
Mnichov - Technické muzeum - Sikorsky S-55

Sikorsky S-55
Mnichov - Technické muzeum - ponorka U1 z roku 1906

ponorka U1 z roku 1906
URL : https://www.valka.cz/Mnichov-Technicke-muzeum-t90873#339719 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more