EGY - Marsa Matruh - Rommelovo muzeum

Rommel Cave Museum

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Marsa Matruh, město zhruba 200 km západně od Alexandrie, v létě okupované dovolenkáři z Káhiry, v zimě zapomenuté nevýrazné městečko. Jedinou zajímavostí je miniaturní muzeum "pouštní lišky" generála Erwina Rommela. Z centra města dojdete k muzeu příjemnou procházkou, obejdete zátoku podél pláže plné egyptských turistů (v létě) či odpadků (v zimě), až na konec skalnatého výběžku k bráně s nápisem Romel Beach (ano správně, mají tam chybu). Muzeum je vpravo těsně před bránou.


Otevírací doba: 08:00 - 17:00


Vstupné: 10 EGP (cca 32 Kč v listopadu 2009)


Muzeum tvoří jediná místnost vytesaná ve skále. Nejzajímavějším exponátem je Rommelův vojenský kabát. Dále sbírku doplňuje několik původních map, fotografií, truhla na archivaci písemností, a pár věcí denní potřeby německých vojáků. Co se týká Rommelovy pláže, údajně se tam rád koupal a proto ten název. Je-li to pravda, kdo ví.


zdroj: osobní návštěva, foto: vlastní
URL : https://www.valka.cz/EGY-Marsa-Matruh-Rommelovo-muzeum-t90402#338144 Version : 0
...
EGY - Marsa Matruh - Rommelovo muzeum - za tou boudou vpravo (policejní stanice) je vchod do jeskyně - muzea

za tou boudou vpravo (policejní stanice) je vchod do jeskyně - muzea
URL : https://www.valka.cz/EGY-Marsa-Matruh-Rommelovo-muzeum-t90402#338145 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more