16.12.2009 - Martin Barták v Bělehradě

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Místopředseda vlády a ministr obrany Martin Barták navštívil v úterý 15. prosince 2009 Republiku Srbsko.


V úvodu cesty do Bělehradu se uskutečnilo jednání ministra obrany Martina Bartáka a jeho srbského protějšku Dragana Šutanovace. Martin Barták dále jednal s místopředsedou vlády pro evropskou integraci Božidarem Djeličem a na půdě Vojenské akademie Bělehrad přednesl příspěvek na téma „Benefity ČR v euroatlantických integracích“.


Česká republika podporuje vstup Srbska do EU
Hlavním cílem současné srbské vlády je plné členství v EU a zároveň se zvažuje také začlenění do NATO. Zástupci České republiky mohou srbské straně předat zkušenosti, které naše země získala během transformačních procesů. Tyto informace jsou pro Bělehrad velmi cenné, a proto především na téma transformací probíhala jednání mezi Martinem Bartákem a předními představiteli Republiky Srbsko. Společná diskuse se dotkla vedle dalších témat i rozšiřování spolupráce v oblasti vojenského průmyslu.
Česká republika podporuje stabilizaci Srbska i jeho zapojení do evropských a euroatlantických institucí. To se ukázalo především v polovině letošního roku, kdy ČR zastávala funkci předsednictví v Radě Evropské unie. Srbsko se tak opět vrátilo k plnohodnotné komunikaci se západními zeměmi, což velmi kladně hodnotil také místopředseda srbské vlády.





http://www.army.cz/scripts/detail.php?id=15535
URL : https://www.valka.cz/16-12-2009-Martin-Bartak-v-Belehrade-t90284#337671 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more