09.11.2009 - Hurikán Ida

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Reuters, 2009/11/09, Cancún (Mexiko)


Hurikán Ida si ve středoamerickém Salvadoru vyžádal nejméně 124 lidských životů a postupuje přes Mexický záliv k ropným plošinám v jeho střední části. Dále ve spojitosti se silným deštěm způsobil rozsáhlé sesuvy půdy.
Některé společnosti v zálivu ze svých ropných plošin evakuovaly zaměstnance, dvě dokonce zastavily produkci jako předběžné opatření.
Dnes po půlnoci SEČ se nacházel přibližně 700 kilometrů jiho-jihovýchodně od ústí řeky Mississippi.


Pohybuje se na severo-severozápad rychlostí 19 kilometrů v hodině. Během příštích dvou dnů by se hurikán měl stočit na sever.


V noci na pondělí SEČ dosahoval rychlosti větru stále rychlosti až 165 kilometrů v hodině.


Podle některých zdrojů však už momentálně zeslábl na tropickou bouři.



Zdroj:
zahranicni.ihned.cz
www.ceskenoviny.cz
a mnoho dalších
URL : https://www.valka.cz/09-11-2009-Hurikan-Ida-t89187#332367 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more