13.10.2009 - Indie vyzkoušela dvě balistické rakety

Индия испытала две баллистические ракеты

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Motto:
Nejenom na střelnicích KLDR, Íránu a Ruska je veselo




Indie vyzkoušela dvě balistické rakety



Indická armáda provedla 12.října 2009 úspěšné zkoušky dvou taktických balistických raket malého dosahu schopných nést jadernou hlavici.


Informovala o tom tisková agentura The Press Trust of India s odkazem na indickou Organizaci výzkumu a vývoje (Defence Research and Development Organisation, DRDO).


Odpálení první rakety Prithvi-II bylo uskutečněno v 10:28 hodin místního času z prostoru polygonu Chandipur-on-Sea v indickém státu Urísa z mobilního odpalovacího zařízení.


Druhá raketa byla odpálena z téhož prostoru 5 minut po první raketě, tedy v 10:35 hodin místního času.


Trasa ketu raket, jak sdělil informátor, odsledovala baterie mnohofunkčních radiolokačních stanic dalekého dosahu, které jsou rozmístěnu v různých místech Indie.


Jejich údaje budou využity k získání výsledků zkoušek.


Připomínám, že rakety Prithvi-I byly do výzbroje indické armády zavedeny v roce 1991, měly dosah 150 km a užitečnou nosnost 1000 kg.


Rakety Prithvi-II sice mají poloviční nosnost, ale podle tvrzení tiskové agentury The Times of India, která se odkazuje na zdroj informace z indické armády, může ničit cíle na vzdálenost až 350 km.


Informátor také uvedl, že základním cílem těchto zkoušek bylo zjištění přesnosti raket Prithvi-II.


Výsledky sice neuvedl, řekl ale, že v budoucnosti je docílit hodnotu minutí blízkou nule.



Zdroj informace: vpk.name
URL : https://www.valka.cz/13-10-2009-Indie-vyzkousela-dve-balisticke-rakety-t88476#328555 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more