MLT - Valletta - Fort Rinella

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Muzeum Fort Rinella nebo také Rinella Baterry se nachází v hlavním městě Malty Valletta. Je umístěna na východním břehu Velkého přístavu (Grand Harbour) na severním pobřeží ostrova. Ve čtvrti zvané Kalkara.
Autobus tam jezdí (jezdil) číslo 4 z centrálního autobusového nádraží.
Otvírací doba je úterý až neděle, od 10:00 do 17:00.
Vstupné by dnes mělo být 8 euro pro dospělého, rodinný lístek je asi 18 euro (2 dospělí + 3 děti). Speciální show 14:30 stojí 13 euro.
Prohlídka s průvodcem je každou hodinu. Jinak se po pevnosti můžete pohybovat volně.
Průvodce hovoří pouze anglicky a i popisky v muzeu jsou pouze v angličtině.
Fotografování je povoleno bez omezení.
Součástí muzea je obchod se suvenýry, občerstvení a toalety.


Fort Rinella je dobově zasazena do konce 19. století a začátku 20. století.
Pevnost postavili Britové na severu Malty mezi léty 1878 a 1886 pro jediné 100tunové dělo Armstrong ráže 17.72 inch.


Pevnost je skoro komplexně přístupná. Uvidíme zde například funkční originální 100tunové dělo Armstrong, podzemní sklady munice, ubytovací prostory pro posádku, vlastní opevnění s přístupnými střeleckými bunkry v příkopu atd.


Každý den ve 14:30 začíná speciální prohlídková show s průvodcem, která Vás nejen provede pevností, ale budete svědky výcviku obsluhy polního děla, výcviku pěchoty a života posádky z pozdně victoriánské doby.


Zdroje:
Osobní návštěva v roce 2006
www.wirtartna.org
URL : https://www.valka.cz/MLT-Valletta-Fort-Rinella-t88411#328261 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Ukázka pluku The Royal Malta Artillery Regiment výcviku obsluhy polního děla a výcviku pěchoty boje proti jezdectvu a pěchoty.
URL : https://www.valka.cz/MLT-Valletta-Fort-Rinella-t88411#328262 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more