04.08.2009 - Bývalý velitel RVSN má v plánu zabývat se vývojem Bulavy

Командующий РВСН планирует заняться ...

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

V souvislosti se včerejším uvolněním generálporučíka Nikolaje Solovceva z funkce Velitele raketových vojsk strategického určení (informuji o tom zde) je zajímavá následující informace:


Bývalý velitel RVSN má v plánu zabývat se vývojem Bulavy


Bývalý velitel raketových vojsk strategického určení Ruska (dále RVSN) Nikolaj Solovcov se účastní konkurzu na obsazení místa Generálního ředitele Moskevského institutu teplotechniky (dále MIT - МИТ - Московский институт теплотехники), který se zabývá vývojem strategické balistické rakety "Bulava" pro ponorky. Informovala o tom agentura ITAR-TASS, které to sdělil nejmenovaný zdroj z obranného průmyslového komplexu Ruska.


"Generál je uveden na seznamu kandidátů v konkurzu na obsazení funkce Generálního ředitele MIT", podtrhl nejmenovaný zdroj agentury.
Funkce Generálního ředitele MIT je neobsazena po nedávné rezignaci Jurije Solomonova, jejíž příčinou byl s největší pravděpodobností poslední neúspěšný start rakety Bulava.
Jurij Solomonov zastával současně i funkci generálního konstruktéra MIT, ze které byl uvolněn 22.července tohoto roku.


Po neúspěšných zkouškách rakety Bulava dojde s největší pravděpodobností v MIT k zásadním změnám v systému řízení celé instituce, funkce Genrálního ředitele a Generálního konstruktéra budou skoro určitě rozděleny a nadále už je nebude vykonávat jediný člověk.


Zdroj informace:
Novosti VPK - vpk.name
URL : https://www.valka.cz/04-08-2009-Byvaly-velitel-RVSN-ma-v-planu-zabyvat-se-vyvojem-Bulavy-t86840#321699 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more