09.07.2009 - Lockheed Martin pomůže modernizovat japonský systém Aegis

Lockheed Martin поможет в модернизации...

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Lockheed Martin pomůže modernizovat japonský systém Aegis


Americká korporace Lockheed Martin obdržela kontrakt ve výši 7 miliónů USD v rámci programu zahraničních dodávek vojenské správy USA (The Foreign Military Sales) na modernizaci PLRS/PRRS (protiletadlový raketový systém / protiraketový raketový systém) Aegis na japonských torpédoborcích třídy Kongo a Atago. Jak informuje "Defence News", bude amešrický dodavatel napomáhat v trvalém zdokonalování systému na takové úrovni, aby byl neustále schpen působit proti nejnovějším prostředkům vzdušného napadení po celou dobu používání.


Nový kontrakt mezi vojenskými představiteli Japonska a společností Lockheed Martin přináší změny ve srovnání s předcházejícím v tom smyslu, že firma Lockheed Martin provede modernizaci systému Aegis v plném rozsahu sama. Tyto modernizace je nutné uskutečnit do roku 2010. Jak podtrhuje "Defence News", smlouva byla uzavřena kvůli zabezpečení PRO (protiraketová obrana) před hrozbami od KLDR námořními PLRS/PRRS, viz nestále se opakující zkoušky severokorejských raket nejrůznějšího dosahu (07.07.2009 - KLDR v sobotu provedla odpálení sedmi raket., 03.07.2009 - Severní Korea odpálila další rakety a mnoho dalších zpráv v aktualitách, vybral jsem dvě poslední).


Připomínám, že v současnosti má Japonsko ve své flotile 4 torpédoborce starší třídy Kongo a dva torpédoborce nové třídy Atago.


Torpédoborce třídy Kongo byly vyrobeny v roce 1990 podle projektu společnosti Mitsubishi Heavy Industries.


Torpédoborce třídy Atago jsou japonskou variantou torpédoborců třídy Arleigh Burke, které používá vojenské námořnictvo USA.


Torpédoborce obou tříd jsou vybaveny americkým PLRS/PRRS Aegis, který jehož komponenty jsou vyroveny v USA, kompletovány a montovány na lodě jsou ale v Japonsku.



Zdroje informace a fotografií:
Novosti VPK vpk.name
Wikipedia Kongō class destroyer en.wikipedia.org
Wikipedia Atago class destroyer http://en.wikipedia.org/wiki/Atago_class_destroyer

09.07.2009 - Lockheed Martin pomůže modernizovat japonský systém Aegis - Japonský torpédoborec vyzbrojený PLRS/PRRS Aegis DDG-173 třídy Kongo

Japonský torpédoborec vyzbrojený PLRS/PRRS Aegis DDG-173 třídy Kongo
09.07.2009 - Lockheed Martin pomůže modernizovat japonský systém Aegis - Japonský torpédoborec vyzbrojený PLRS/PRRS Aegis DDG-177 třídy Atago

Japonský torpédoborec vyzbrojený PLRS/PRRS Aegis DDG-177 třídy Atago
URL : https://www.valka.cz/09-07-2009-Lockheed-Martin-pomuze-modernizovat-japonsky-system-Aegis-t86072#318440 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more