Nasazení otců a jejich synů na frontách Světové války

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Vážení kolegové, dostala se mi do rukou zajímavá historie jedné rodinné tragédie ze Světové války. Rodina Vyskočilů z Bystrého u Poličky přišla v tomto konfliktu o svého syna Rudolfa narozeného 10. dubna L.P.1898 v Poličce a zemřelého 12. září L.P.1917 ve čtvrté záložní nemocnici v Lublani. Syn Rudolf byl příslušníkem IV./IR98 a prošel v 18-ti letech jako doplněk přes Kapošvár (sídlo náhradního praporu IR98) do frontového pásma na řece Soči a zapojil se do probíhajících bitev. Během jedenácté bitvy byl raněn, odtransportován do nemocnice v Lublani, kde mu byly amputovány končetiny a na následky těchto těžkých zranění následně zemřel.


Toť osud, ale nyní následuje to, proč jsem založil naše téma. Jeho zraněné tělo totiž nalezl ve frontové linii jeho vlastní otec Jan, sloužící tehdy u k.k. Ldst. Inf. Reg. Nr.409 na téže frontě. Zařídil jeho rychlý transport na obvaziště a posléze i důstojný pohřeb do samostatného hrobu na hřbitově v Lublani. Bohužel se nepodařilo potomkům v současné době místo jeho posledního odpočinku nalézt.


Zajímaly by mě tedy osudy tohoto landšturmáckého pluku kde sloužil otec Jan a nějaký typ na bližší určení hrobu jeho syna.


Pozn. O Ldst. Inf. Reg. Nr.409 jsem se dopátral pouze neurčité informace týkající se jeho aktivace začátkem r.1915, nasazení v prostoru fronty na Soči do r. 1917. Následuje působení v týlu fronty na Piavě.


Doufám, že toto téma vyplní mezeru v našich diskuzích a bude příjemným zpestřením.
Nasazení otců a jejich synů na frontách Světové války - Podobenka Jana Vyskočila - fotoatelier v Pešti

Podobenka Jana Vyskočila - fotoatelier v Pešti
Nasazení otců a jejich synů na frontách Světové války - Jan Vyskočil fotografován v Pešti 22. dubna L.P.1915

Jan Vyskočil fotografován v Pešti 22. dubna L.P.1915
Nasazení otců a jejich synů na frontách Světové války - Rub pohlednice zaslané otci z Kapošváru synem Rudolfem

Rub pohlednice zaslané otci z Kapošváru synem Rudolfem
Nasazení otců a jejich synů na frontách Světové války - Skupinová fotografie v níž je druhý z leva syn Rudolf, příslušník IV./IR98

Skupinová fotografie v níž je druhý z leva syn Rudolf, příslušník IV./IR98
URL : https://www.valka.cz/Nasazeni-otcu-a-jejich-synu-na-frontach-Svetove-valky-t85787#317224 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

z mojej rodny do 1. sv. v. narukoval dedo, jeho švagor, dvaja synovia a jeho zať.Domov sa vrátil dedo,syn Jozef a zať Štefan. Syn Rudolf padol v Rusku v r.1916 a švagor Jozef Dzúrik v r. 1914 ,ale neviem kde.
URL : https://www.valka.cz/Nasazeni-otcu-a-jejich-synu-na-frontach-Svetove-valky-t85787#334947 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more