19.06.2009 - OAO "RATEP" představí na MVMS-2009 dvě novinky

ОАО "РАТЕП" представит две ...

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

OAO "RATEP" představí na MVMS-2009 dvě novinky


OAO "RATEP" (ОАО "РАТЕП" - akciová společnost - ОАО - открытое акционерное общество) představí na Mezinárodním vojenském námořním salónu 2009 (Международном военно-морском салоне МВМС) dvě novinky. Jsou to multifunkční radiolokační stanice (MRLS) sledování cílů a zaměřování protiletadlových raket s fázovanou anténní mřížkou (FAR - ФАР - фазированная антенная решетка) 1RS2-1Je, která je součástí protiletadlového raketového komplexu (PLRK) Pancir-S1, a věžové zařízení "Komar" pro přenosný protiletadlový raketový komplex (PPLRK) Igla. Informovala o tom tisková služba RATEPu.


MRLS 1RS2-1Je vyrábí RATEP a vyvinula ji Konstrukční kancelář přesného strojírenství v roce 2008. Je určena k vyhledání cílů v sektoru dohledání podle CU (udání cílů - ЦУ - целеуказание), trasování a prioritní sledování cílů v sektoru elektronického skenování FAR, třídy cílů (velkorozměrný cíl, malorozměrný cíl, letadlo, vrtulník, protiradiolokační raketa, pozemní cíl) včetně skupinových cílů se stanovenou prioritou tak, aby byl sledován ten nejbližší. Dále slouží k zachycení a sledování vlastních protiletadlových raket jak při jednotlivé, tak i hromadné střelbě a k vysílání povelů řízení a příjmu odpovědí od všech protiletadlových raket.


Vystavené věžové zařízení "Komar" (vývoj i výroba OAO "Ratep") pro PPLRK "Igla" bylo realizováno až poté, co bylo ministerstvem obrany RF certifikováno v exportní variantě. Věžové zařízení "Komar" je určeno k automatickým startům protiletadlových raket v zájmu obrany objektů ozbrojených sil i průmyslu před údery prostředků vzdušného napadení a taktéž k obraně hladinových plavidel před protilodními raketami, letadly a vrtulníky v podmínkách přirozeného (odrazy od pozemních předmětů) i umělého rušení. V současnosti je "Komar" nejlehčím věžovým zařízením, což má velký význam v tom, že je lze montovat na poměrně lehké mobilní platformy. Svými parametry pak plně uspokojuje prakticky všechny zákazníky.


ОАО "РАТЕП" представит две новинки на МВМС-2009 vpk.name
Radioelektronický průmysl Ruska www.rosrep.ru
19.06.2009 - OAO RATEP představí na MVMS-2009 dvě novinky - Multifunkíní radiolokátor 1RS2-1Je pro PLRK Pancir-S1

Multifunkíní radiolokátor 1RS2-1Je pro PLRK Pancir-S1
19.06.2009 - OAO RATEP představí na MVMS-2009 dvě novinky - Věžové zařízení Komar pro PPLRK Igla

Věžové zařízení "Komar" pro PPLRK "Igla"
URL : https://www.valka.cz/19-06-2009-OAO-RATEP-predstavi-na-MVMS-2009-dve-novinky-t85657#316777 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more