19.06.2009 - Byl zaregistrován pohyb "raketového" vlaku KLDR

Запад зафиксировал передвижения "ракетно

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Byl zaregistrován pohyb "raketového" vlaku KLDR



Novosti VPK 18.6.2009


Rozvědky Jižní Koreje a USA zaujal pohyb severokorejského vlaku. kterým jsou, podle předpokladů, transportovány balistické rakety. Informuje o tom Agence France-Presse s odkazem na jihokorejské hromadné sdělovací prostředky.


Podle informace soulských novin Chosun Ilbo byl zaregistrován pohyb vlaku, který v květnu letošního roku dopravil jednu severokorejskou raketu na zkušební polygon. Tento pohyb byl zjištěn na východě KLDR, kde kterém se nachází jaderný polygon. Jižní Korea i USA předpokládají, že v brzké době je KLDR schopna provést současné odpálení dvou balistických raket.


Současně ale jihokorejská i americká špionážní služby říkají, že se může jednat pouze o klamný manévr. Oficiální vyjádření státních představitelů Jižní Koreje ani USA ale doposud nebylo vydáno.


Připomínám, že již dříve Jižní Korea podezřívala KLDR z vybudování nových jaderných polygonů. Jihokorejská výzvědná služba předpokládá, že dvě nebo tři zkušební šachty by mohly by být připraveny na severovýchodě KLDR v okolí města Kilchu (Loc.: 40°57′34"N 129°19′28"E, www.wikimapia.org) a to přibližně v těch místech, kde byly jaderné zkouška provedeny v říjnu 2006 a v květnu letošního roku.


Situace okolo jaderného programu Pchjongjangu se vyostřila poté, co 25.května 2009 provedla KLDR sérii různých zkoušek, včetně jaderných. Na to reagovala Rada bezpečnosti OSN přijetím rezoluce, kde jsou vyhlášeny jisté sankce vůči Pchjongjangu.



Zdroj informace:
vpk.name



Pozn. FCH: tato informace je již dva dny stará, včera a předevčírem jsem ale neměl čas to sem vložit, přesto ji považuji za natolik důležitou, aby se tady i s tímto zpožděním objevila.
URL : https://www.valka.cz/19-06-2009-Byl-zaregistrovan-pohyb-raketoveho-vlaku-KLDR-t85653#316761 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more