05.06.2009 - Tři uchazeči představili nabídku na vybudování RLS pro systém PRO Jižní Koreje

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

.



Moskva 2.6.2009,


Tři zahraniční společnosti přestavily svou nabídku v rámci probíhajícího tendru, který vyhlásila armáda Jižní Koreje na dodávku radiolokačních systémů včasného zjištění balistických raket, informují "Korea Times" s odvolávkou na prohlášení představitele Agentury programů obranných nákupů (DAPA).


Účastníky tendru jsou tyto firmy:
Elbit Systems (Izrael) - http://www.elbitsystems.com/
Raytheon (USA) - http://www.raytheon.com/
Thales Nederland (Holandsko) - http://www.thalesgroup.com/netherlands


Očekává se, že agentura vyhodnotí nabídky a vybere dodavatele radiolokačního systému koncem tohoto roku. DAPA plánuje nákup dvou RLS do roku 2010 v rámci vybudování národního systému protiraketové obrany (PRO), která má zabezpečit ochranu před balistickými raketami, které vyvíjí Korejská lidově demokratická republika (KLDR). Kromě toho bude zformováno Centrum řízení a kontroly PVO / PRO AMD-Cell (Air and Missile Defense-Cell), jehož úkolem bude vyhledání, sledování a ničení balistických a křídlatých raket.


Rozvinutí komplexu AMD-Cell bude stát přbližně 300 miliard wonů (KRW), což je v přepočtu asi 214 miliónů US$ (USD). Komplex musí být plně kompatibilní se systémem PRO, který USA začaly realizovat od roku 2006.


Podle plánu budou do sestavy systému PVO / PRO KAMD (Korean Air and Missile Defense) začleněny torpédoborce vybavené systémem Aegis a pozemní PLRK Patriot PAC-2.


V rámci rozvinutí systému systému ochrany před raketovou hrozbou ze strany KLDR spustila Jižní Korea na vodu první torpédoborec třídy KDX-III King Sejong vybavený systémem Aegis v roce 2007 a byl přijat do výzbroje v roce 2008.


V souvislosti s patnáctiletým plánem reformace jihokorejských ozbrojených sil, který byl přijat v roce 2005 a je na něj vyčleněno 620 triliónů wonů (což je asi tak 570 miliard USD). Vojenské námořnictvo má podle tohoto plánu dostat 3 torpédoborce třídy KDX-III King Sejong v odhadované ceně 2,76 triliónu wonů (2,29 miliard USD). O prvním jsem již psal výše, u druhého a třetího je předpoklad, že budou začleněny do bojové pohotovosti v letech 2011 a 2012. Perspektivně je jihokorejské vojenské námořnicto připraveno navýšit počet torpédoborců až na šest.


Torpédoborce budou osazeny systémem PVO Aegis v kompletu s radiolokační stanicí (RLS) AN/SPY-1D s fázovanou anténní mříží, schopnou sledovat do 1000 cílů do vzdálenosti 500 km a současně postřelovat 20 z nich do vzdálenosti 150 km. Výzbroj lodě bude tvořit 32-kontejnerové a 48-kontejnerové odpalovací zařízení Mk.41 pro vertikální start raket SM-2, Blok-3A/B Tactical Standard, schopných ničit cíle až do vzdálenosti 170 km.


V prosinci minulého roku dostaly jihokorejské vzdušné síly první sadu 48 protiletadlových raket Patriot dodané z Německa. Dodávka byla realizována v rámci projektu SAM-X, na který byla vyčleněna částka okolo 2 triliónů wonů (cca 1,6 miliard USD) a jejím cílem je obměna zastaralých PLRK Nike Hercules. PLRK Nike Hercules zavedla jižní Korea do výzbroje před 40 lety a Soul plánuje přezbrojení na Patrioty uskutečnit do roku 2010.


Ve spojitosti s PLRK Nike Hercules není bez zajímavosti ta skutečnost, že je Jižní Korea nelikviduje úplně, byly sice vyřazeny z použití jako protiletadlové, ale rakety předělávají na taktické rakety Hyunmoo I (dolet 180 km) a Hyunmoo II (dolet 300 km).


Zdroje informace a obrázků:
Pining for Control: South Korea Buying ABM Radars, AMD C2
www.defenseindustrydaily.com
Три претендента представили предложения на поставку РЛС для системы ПРО Южной Кореи
www.arms-tass.su
The KDX III Sejongdaewang-Ham Class
www.defenseindustrydaily.com
Raytheon Begins SAM-X/Patriot Missile Work in South Korea
www.defenseindustrydaily.com
$6.5M for AEGIS Related Services
www.defenseindustrydaily.com
AN/SPY-1 Radar
www.globalsecurity.org
(국방)현무 미사일
kin.naver.com
DDG 991 세종대왕함 이모저모
panzercho.egloos.com
05.06.2009 - Tři uchazeči představili nabídku na vybudování RLS pro systém PRO Jižní Koreje - Taktická raketa řady Hyunmo na odpalovacím zařízení připravena k odpálení.

Taktická raketa řady Hyunmo na odpalovacím zařízení připravena k odpálení.
05.06.2009 - Tři uchazeči představili nabídku na vybudování RLS pro systém PRO Jižní Koreje - Raketa PLRK MIM-14 Nike Hercules a start taktické rakety řady Hyunmo.

Raketa PLRK MIM-14 Nike Hercules a start taktické rakety řady Hyunmo.
05.06.2009 - Tři uchazeči představili nabídku na vybudování RLS pro systém PRO Jižní Koreje - Radiolokátor EL/M-2080 “Green Pine”

Radiolokátor EL/M-2080 “Green Pine”
05.06.2009 - Tři uchazeči představili nabídku na vybudování RLS pro systém PRO Jižní Koreje - Schéma systému ISR

Schéma systému ISR
05.06.2009 - Tři uchazeči představili nabídku na vybudování RLS pro systém PRO Jižní Koreje - Jihokorejský torpédoborec třídy KDX-III - DDG 991 Roks Sejong

Jihokorejský torpédoborec třídy KDX-III - DDG 991 Roks Sejong
URL : https://www.valka.cz/05-06-2009-Tri-uchazeci-predstavili-nabidku-na-vybudovani-RLS-pro-system-PRO-Jizni-Koreje-t85308#315287 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Rozmístění jihokorejských protiletadlových raketových komplexů.


Oranžové trojůhelníky - PLRK Hawk (15 kusů)
Červené trojúhelníky - PLRK Patriot (7 kusů)
05.06.2009 - Tři uchazeči představili nabídku na vybudování RLS pro systém PRO Jižní Koreje - Rozmístění PLRK na území Jižní Koreje

Rozmístění PLRK na území Jižní Koreje
URL : https://www.valka.cz/05-06-2009-Tri-uchazeci-predstavili-nabidku-na-vybudovani-RLS-pro-system-PRO-Jizni-Koreje-t85308#315288 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Pracoviště bojové směny v systému Aegis.
Tady, bohužel, nevím na které lodi to je.
05.06.2009 - Tři uchazeči představili nabídku na vybudování RLS pro systém PRO Jižní Koreje - Pracoviště BS v systému Aegis

Pracoviště BS v systému Aegis
URL : https://www.valka.cz/05-06-2009-Tri-uchazeci-predstavili-nabidku-na-vybudovani-RLS-pro-system-PRO-Jizni-Koreje-t85308#315289 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

V souvislosti s PRO Jižní Koreje, o kterých píšu výše, byla včera zveřejněna následující informace.


Soul ztratil jediný komplex schopný sestřelit rakety z KLDR


Jižní Korea odeslala na opravu jediný torpédoborec, který je osazen americkým systémem Aegis a je schopen vypátrat, sledovat a ničit severokorejské rakety, jak 4.6.2009 informovala agentura France-Presse. Bojová loď DDG 991 Roks Sejong the Great je na technické údržbě a bude tam do konce roku 2009, i když Pchjongjang v tomto období plánuje zkušební odpálení jaderné nálože.


První a doposud jediný torpédoborec DDG 991 Roks Sejong the Great vojenského námořnictva Jižní Koreje je jedním z klíčových prvků obrany státu před severokorejskými raketami. Jak informuje agentura France-Presse, konkrétně tento torpédoborec 5.dubna 2009 zjistil vypuštění rakety dalekého dosahu z území sousedního státu.


Od 23.května 2009 je torpédoborec na plánované údržbě, která nijak nesouvisí s nějakými technickými problémy nebo závadami.


Podotýkám, že první loď třídy KDX-III byla přijata do výzbroje vojenského námořnictva Jižní Koreje v roce 2007 a další dva torpédoborce stejné třídy plánuje Soul nasadit k bojovému použití v letech 2010 a 2011. Jejich stavba je prováděna v docích společností Daewoo a Hyundai.


Výtlak torpédoborců třídy KDX-III Sejong the Great je zhruba 7700 tun, mají délku 166 metrů a vyvinou rychlost až 30 uzlů. Systémy ASegis, které jsou na nich instalovány, jsou schopné sledovat cíle až do vzdálenosti 1000 km a ničit rakety do vzdálenosti 150 km.


Zdroj informace:
Сеул лишился единственного способного сбивать ракеты КНДР эсминца
vpk.name
Naval Surface Warfare Center
www.nswc.navy.mil
Korea’s KDX-III AEGIS Destroyers
www.defenseindustrydaily.com


Na ilustrační fotografii je odpálení taktické rakety Standard Missile-3 (SM-3) americkým námořnictvem z raketového křižníku USS Lake Erie (CG 70) při úspěšné střelbě na nefunkční družici National Reconnaissance Office přibližně 247 km nad Pacifickým oceánem. Její rychlost je asi 7500 m/s.


Na druhé fotografii je jihokorejský torpédoborec DDG 991 ROKS King Sejong the Great
05.06.2009 - Tři uchazeči představili nabídku na vybudování RLS pro systém PRO Jižní Koreje - Odpálení rakety Standard Missile-3 (SM-3) z raketového křižníku USS Lake Erie (CG 70)

Odpálení rakety Standard Missile-3 (SM-3) z raketového křižníku USS Lake Erie (CG 70)
05.06.2009 - Tři uchazeči představili nabídku na vybudování RLS pro systém PRO Jižní Koreje - Jihokorejský torpédoborec DDG 991 ROKS King Sejong the Great

Jihokorejský torpédoborec DDG 991 ROKS King Sejong the Great
URL : https://www.valka.cz/05-06-2009-Tri-uchazeci-predstavili-nabidku-na-vybudovani-RLS-pro-system-PRO-Jizni-Koreje-t85308#315294 Version : 0

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

opet moc pekne a vycerpavajici info, diky !
URL : https://www.valka.cz/05-06-2009-Tri-uchazeci-predstavili-nabidku-na-vybudovani-RLS-pro-system-PRO-Jizni-Koreje-t85308#315328 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more