Simmerath - protitankový zátaras

Protitankový zátaras na Siegfriedově linii

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Protitankový zátaras na Siegfriedově linii se nachazí v jižní části huertgenskeho lesa, jihozápadně od města Simmerath a protiná jej silnice číslo L106. Nenašel jsem ho náhodou, jel jsem na jisto. Videl jsem jeho fotku na mapach googlu. Delku zátarasu odhaduju na asi půl kilometru. Prohlednout se da jen to co je u silnice. Ostatni je za pastvinou za elektrickym ohradnikem a ohradou. Taky kopřiv a jinych rostlin je tam požehnaně. Kdyz se vybavite odpovídajicim obleceni a obutím, da se k nemu projít. Nebo počkat do zimy :-)Ja se raději spokojil jen se zoomem svého fotáku.
Vedle pár "dračích zubů" (Drachenzähne) jsem ale i prez to stal. Výškou me sice neprevyšovali ale asi 150 cm nad zem vystupovaly. Muselo to stat neuveřitelný úsilí a peníze. Efekt ale soudim byl vice psychologicky nez aby toto na nejakou delsi dobu dokazalo nekoho zastavit. Prostrilet trhavinou pruchody pro tanky by přece nebyl, po zneškodnění hlidky a kulometných hnízd až takovy problem. Mozna ale o tom vim malo a jsem vedle jak ta jedle.
Parkovat se da na polni ceste hned u zatarasu vpravo u značky zákaz vjezdu. Na silnici to nejde, je na ni celkem provoz.


GPS souřadnice jsou: N50°35′36", E6°16′54"


Zdroj: vlastní návštěva a fotky
URL : https://www.valka.cz/Simmerath-protitankovy-zataras-t85104#314212 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

29.11.2009. Objevil jsem v teto oblasti jeste další zbytky zátarasu. Silnici číslo 258 a dale po L233 křižují zbytky dračích zubu minimalně 3x. Vsechny se nachazeji na soukromych pozemcich, vetsinou pastvinach ohranicenych ostnatym dratem nebo elektrickym ohradnikem. Na pár mistech jsem se zastavil a udelal par fotek.


Prikladam koordinaty techto mist:
1. N50°41'06", E6°10'52"
2. N50°41'29", E6°09'34"
3. N50°42'21", E6°08'36"


Na souradnicich N50°41'38", E6°10'22", se na krizovatce polnich cest bunkr typ 120. Autem z vesnice Schmithof je zakaz vjezdu. Od okraje vesnice je to asi jeste 600m, coz neni moc. Pokud teda neni blata po kolena jako v mem pripade. Bunkr jsem tedy vzdal.


Zdroj: vlastni navsteva a fotky.
URL : https://www.valka.cz/Simmerath-protitankovy-zataras-t85104#337606 Version : 0

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Každá protitanková překážka musí být hájena, jinak ztrácí na významu. Linie překážek je vždy pod kontrolou (palbou) z okolních úkrytů. linie má zabránit volnému pohybu tanků a samozřejmě značně ulehčuje pěchotě její boj. Pokud se linii povede prorazit je samozřejmě snažší likvidovat tanky v místě průniku než po celé délce fronty. Střelecká stanoviště by měla být umístěna tak aby postřelovala prostor před linií a bránila tak pěchotě překážky odstranit. Možná bys je ještě našel Smile
URL : https://www.valka.cz/Simmerath-protitankovy-zataras-t85104#315889 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more