20.05.2009 - Lode Severnej floty na ostrých streľbách v Barentsovom mori

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Oddiel bojových lodí Severnej floty RF vyplával dnes do priestoru polygónu v Barentsovom mori, aby vykonal ostré streľby s poslucháčmi Vojenskej akadémie generálneho štábu ozbrojených síl RF.


Precvičovať sa má protilodná obrana zväzku lodí a zásah proti mínam. Cvičenie vedie raketový krížnik "Maršál Ustinov" s doprovodom, v odieli má pôsobiť aj nešpecifikovaná atómová ponorka. Cvičenie riadi zástupca veliteľa Sev. floty kontradmirál L. Suchanov, cvičenie zavŕši výsadok námornej pechoty na pobrežie.



www.rian.ru
URL : https://www.valka.cz/20-05-2009-Lode-Severnej-floty-na-ostrych-strelbach-v-Barentsovom-mori-t85002#313602 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

No, obávám se, že je to celé trochu jinak - ostré střelby neprovedli posluchači VA GŠ OS RF, ale přihlíželi jim (Слушателям Военной академии продемонстрированы учения... практические стрельбы артиллерийскими комплексами) - takže to byla ukázka. Tomu také odpovídá demonstrace prvků boje zblízka, provedená v závěru (ukázky) výcviku obsazení nebráněného (не оборудованное побережье) úseku pobřeží příslušníky námořní pěchoty. Že řídící cvičení není zástupcem velitele Severního loďstva, ale je jen dočasně pověřen výkonem (временно исполняющий обязанности заместителя командующего Северным флотом) jeho funkce, to je už vlastně jen takové drobné opomenutí... To je jedna věc - k obsahu.
Druhá věc je ta, že cvičení jako takové je popisováno v minulém čase, takže již (v den zveřejnění zprávy) proběhlo.


Tak jsem čekal, že plukovníci a generálové budou cvičit a ono to bylo nakonec jen obvyklé "vodění medvědů".
URL : https://www.valka.cz/20-05-2009-Lode-Severnej-floty-na-ostrych-strelbach-v-Barentsovom-mori-t85002#313617 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more