Šlechtická sídla na Těšínském Slezsku

Šlechtická sídla na Těšínském Slezsku - Szlacheckie siedziby na Ślasku Cieszyńskim

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Makowski, M. Šlechtická sídla na Těšínském Slezsku : Szlacheckie siedziby na Ślasku Cieszyńskim. Regio, Český Těšín, 2005. ISBN 80-239-6051-2.


Kniha na 350 stranách popisuje šlechtická sídla na historickém území Těšínského Slezska - dnes zabírající část území Polska a České Republiky. Kniha je v dvojjazyčném provedení - česky a polsky. Popisovány jsou hrady, zámky jakož i malá šlechtická sidla, v různém stavu, včetně již např. i památek zcela zaniklých. Mimoto je kniha bohatě ilustrována jak aktuáliními tak archivními fotografiemi tak i reprodukcemi obrazů, map a dalších zajímavých vyobrazení.
URL : https://www.valka.cz/Slechticka-sidla-na-Tesinskem-Slezsku-t80868#296201 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more