23.01.2009 - NeZnámí pohlcení holokaustem - Židovské muzeum hledá osudy

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Židovské muzeum v Praze se rozhodlo vypátrat jména a osudy lidí, jejichž portréty se dochovaly na stovkách fotografií z nacistické okupace.


Ve fotoarchivu muzea jsou uloženy tisíce snímků, které dokumentují život a aktivity Židovské obce pod správou okupačních úřadů. Přibližně sedm set fotografií jsou portréty členů a zaměstnanců obce. Ovšem jenom u zlomku z nich je známa také jejich identita.


Projekt neZnámí upozorňuje na to, že i po více než 60 letech od vzniku těchto fotografií mezi námi může být někdo, pro koho byla portrétovaná osoba příbuzným, kamarádem, známým. Pokud se nikdo takový nenajde nebo nebude dohledána identita portrétovaných jiným způsobem, bude třeba velké písmeno Z ve slově neZnámí nahradit opět malým.


stánky muzea s projektem http://www.jewishmuseum.cz/cz/czidentifikace.htm


Zdroj: aktualne.centrum.cz (česky)
URL : https://www.valka.cz/23-01-2009-NeZnami-pohlceni-holokaustem-Zidovske-muzeum-hleda-osudy-t80434#294761 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more