29.12.2008 - Izrael je v totální válce s Hamásem

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

29. 12. 2008 15:12


Citace zdroje :


Izrael je v totální válce s Hamásem, palestinským radikálním hnutím, které ovládá pásmo Gazy. Řekl to v pondělí ministr obrany Ehud Barak v izraelském parlamentu. Izrael od soboty pásmo Gazy bombarduje, povolal 6 500 rezervistů a stahuje své jednotky k hranici. Počet obětí překročil 300.



„Nabízeli jsme Palestincům ruku k míru mnohokrát. Nemáme nic proti lidem v Gaze, ale toto je totální válka proti Hamásu a jeho buňkám. Zdrženlivost, kterou jsme prokazovali, je zdrojem naší síly, když je čas bojovat,“ řekl Barak v Knessetu, zatímco izraelská letadla pokračovala třetím dnem v náletech.



Zdroj : www.novinky.cz
URL : https://www.valka.cz/29-12-2008-Izrael-je-v-totalni-valce-s-Hamasem-t79283#291109 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

31. 12. 2008 8:44


Citace zdroje :


Hamás vystrelil dve rakety hlbšie do územia Izraela


JERUZALEM: Militanti hnutia Hamás vystrelili v stredu dve rakety hlbšie do územia Izraela. Jedna raketa dopadla neďaleko mesta Beerševa približne 40 km od hraníc s Pásmom Gazy a druhá asi 10 km od mesta Netivot, uviedla izraelská armáda. Rakety nespôsobili žiadne škody. K útokom sa prihlásilo hnutie Hamás.


Militanti hnutia Hamás v utorok oznámili, že budú ostreľovať čoraz hlbšie územie Izraela.


Zdroj : www.sme.sk
URL : https://www.valka.cz/29-12-2008-Izrael-je-v-totalni-valce-s-Hamasem-t79283#291268 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Hamas je údajně na izraelskou pěchotu dobře připraven


Citace zdroje :


Překvapení, jaké čeká izraelskou pěchotu v pásmu Gazy, si Izraelci nedokážou představit. Agentuře Reuters to dnes řekl velitel jednoho oddílu ozbrojeného křídla Hamasu abú Sachir. Jeho muži hlídají hranici i v noci a údajně se chystají izraelské jednotky překvapit municí, jež je zatím schovaná pod zemí. Podle Reuters Sachirovi lidé hlídkují u odpalovacích zařízení propojených zakopanými dráty. Izraelské jednotky mají přivítat ohromné detonace.


"Nejenže skrýváme naše překvapení, schovaní jsou i naši muži. Jestli sem sionisté vjedou, budou napadeni tam, kde to nečekají," řekl Sachir.


Zdroj : www.tyden.cz
URL : https://www.valka.cz/29-12-2008-Izrael-je-v-totalni-valce-s-Hamasem-t79283#291369 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more