Anotace - Suvorov, Viktor

Den M

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

SUVOROV, Viktor:
Den M – kdy začala druhá světová válka.
Praha, Naše vojsko 2008. 411 s.
ISBN 978-80-206-0913-7



V pořadí druhá zásadní publikace bývalého sovětského exulanta Viktora Suvorova, rozvíjející téma jeho první knihy (Ledoborec). Autor napsal celkem 25 monotematických, ale vzájemně propojených kapitol, v nichž se snaží potvrdit svoji původní tezi, že Sovětský svaz připravoval v létě 1941 válku proti Velkoněmecké říši, a byl útokem její branné moci pouze o několik dnů předstižen. Jeho pozornost je zaměřena na celou škálu témat, přičemž ve svých konstrukcích velice zdařile využívá všech nepřesností, nejasností, zbytečného zamlčování a dezinterpretace faktů, jichž se až do konce osmdesátých let minulého století dopouštěla sovětská historiografie. Nové české vydání této knihy je výrazně redakčně doplněno, a to jak v poznámkovém aparátu, tak závěrečnou přílohou. Ta ukazuje, jakým způsobem mělo být provedeno rozvinutí Rudé armády na západních hranicích Sovětského svazu k 10. červenci 1941 (pokud by nedošlo k německému útoku) a jaké síly zde měly být soustředěny.
URL : https://www.valka.cz/Anotace-Suvorov-Viktor-t78031#287599 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more