03.10. 2008 - Ozbrojené síly USA a výrobci zbraňových systémů mají problémy s falešnými chipy a jiným hardware

"Dangerous Fakes"

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Podle jednoho z inzenyru Naval Air Systems Command's Aging Aircraft Program je v americke armade mozna az kolem 15% hardware (zejmena chipu) vyrobeno jako levne imitace znackovych chipu, popr. s moznymi "backdoors".


Podle predstavitelu je mozne, ze nektere z techto chipu vedli k havariim letadel F-15 ci nketrych helikopter, apod., nicmene jak priznal jeden z vysetrovatelu takovato Root-Cause Analysis se neprovadi.


Spolecne s tim podle clanku a podle vypovedi nekterych prislusniku ozbrojenych sil, armada zaziva casto vypadky v prubehu cviceni zejmena v palebnych systemech.


Vice na (pozor jedna se o pomerne velmi dlouhy clanke az 5 A4):


www.businessweek.com


Chipy jsou pouzivany ve vsech moznych systemech at uz jde o radar F-16, ovladaci systemy F-15, na letedalovych lodich, pro centra palby, laserove zamerovace pro snipery, letecke protiletadlove rakety, apod.


Stejne tak jako americka armada podobne problemy maji i vyrobci BAE oficialne priznalo az kolem 50% imitaci ci vadnych chipu. Podobne problemy se tykaji i Boeing Satellite Systems, Raytheon Missile Systems, Northrop Grumman Navigation Systems, a Lockheed Martin Missiles & Fire Control.
URL : https://www.valka.cz/03-10-2008-Ozbrojene-sily-USA-a-vyrobci-zbranovych-systemu-maji-problemy-s-falesnymi-chipy-a-jinym-hardware-t76768#282496 Version : 0
everything is "made in China"
URL : https://www.valka.cz/03-10-2008-Ozbrojene-sily-USA-a-vyrobci-zbranovych-systemu-maji-problemy-s-falesnymi-chipy-a-jinym-hardware-t76768#282497 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Mym osobnim nazorem je, ze tenhle problem bude dale rust ve vsech armadach tohoto sveta. Se silicimi tendencemi na hi-tech technologie v armade bude take pozadavek na nove chipy ci hardware. Vzhledem k obrovskemu mnozstvi techto chipu po svete tak bude velmi tezke uhlidat, zda nektera cast nebyla dodana jako imitace.


Spolecne s tim bude tezke uhlidat zda vubec napr. ani oficialni dodavatel jako je IBM z duvodu dodrzeni lhuty dodani napr. nenakoupil licencne vyrabene chipy, apod.


Bude urcite zajimavy pozorovat dalsi vyvoj techle problemu.


Problemy jsou i s routery Cisco:
www.businessweek.com
URL : https://www.valka.cz/03-10-2008-Ozbrojene-sily-USA-a-vyrobci-zbranovych-systemu-maji-problemy-s-falesnymi-chipy-a-jinym-hardware-t76768#282498 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more