SGP - Singapur - Sentosa - Pevnost a muzeum Siloso

Muzeum na ostrově Sentosa v Singapuru

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Fort Siloso - ostrov Sentosa, Singapur



Fort Siloso je muzeum, umístěné v prostorách jedné z pobřežních baterií, které před vypuknutím Druhé světové války tvořily tzv. Pevnost Singapur.
Nachází se v západní části ostrova Sentosa - známého singapurského letoviska.


Na samotný ostrov se dostanete z města Singapur autobusem MHD, popřípadě lanovkou nebo trajektem. Po ostrově Sentosa samém se pak můžete pohybovat buď pěšky nebo vláčkem, který v pravidelných intervalech objíždí celý ostrov.


Muzeum je přístupné každý den od 10:00 do 18:00 a vstupné činí pro dospělého 8 singapurských $.
Pro podrobnější informace lze nahlédnout na tyto stránky


www.sentosa.com.sg
www.fortsiloso.com



Prohlídka muzea začíná expozicí, nabízející pohled na podpalubí lodí, kterými byli vojáci začátkem 19.století přepravováni do zámořských kolonií.


Další expozice potom návštěvníka postupně seznamuje s historií Fort Siloso od roku 1878, kdy začala stavba pevnosti, přes koloniální éru, pád Singapuru v roce 1942, japonskou okupaci až do současné doby.


Návštěvník může navštívit různé části pevnosti a může si udělat představu, jak vypadal život vojáka v koloniální pevnosti z 19.století, baterie děl v raných dobách pevnosti i pobřežní baterie nebo pozorovatelna z II.světové války.


Ve všech přístupných budovách je kromě vysvětlujícího textu k dispozici audionahrávka, podbarvující a umocňující zážitek návštěvníka. Tak například můžete slyšet názor posádkového seržanta na kvalitu jídla v kuchyni pevnosti nebo hlášení pozorovatele za zvuků motorů útočících letadel při náletu na Singapur.


Na všech volných prostranstvích jsou pak k vidění různé součásti pevnostního vybavení, především pak pevnostní děla, od těch nejstarších z 19.století, až po britská a japonská děla z období II.světové války.


Velmi působivé je také podzemí pevnosti - dělostřelecká kasemata.


V případě, že někdo zavítá do krásného města Singapur, neměl by si nechat ujít návštěvu celého ostrova Sentosa, kde lze nalézt mnoho zajímavých atrakcí. V případě, že ho zajímá historie ostrova, potažmo vojenská, nelze než návštěvu Fort Siloso doporučit.


zdroj:
Vlastní návštěva a vlastní foto



Přílohy:
Siloso01 - vstup do Fort Siloso
Siloso02 - podpalubí lodi, na které vojáci připlouvali do kolonií
Siloso03 - doprava nábojů z podzemních kasemat do palebných postavení
Siloso04 - "funkční" maketa pobřežního děla ráže 152 mm z období WW2
Siloso05 - vystavené dělo ráže 234 mm na nádvoří pevnosti
Siloso06 - stanoviště pobřežního děla ráže 75 mm
Siloso07 - pozorovací stanoviště z období WW2
Siloso08 - nádvoří pevnosti s vystavenými děly ráže 234 mm a dělem ráže 203 mm (uprostřed)
Siloso09 - doprava děla do palebného postavení
Siloso10 - palebné stanoviště děla ráže 178 mm
URL : https://www.valka.cz/SGP-Singapur-Sentosa-Pevnost-a-muzeum-Siloso-t72443#256324 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more