Grunwald, Bitevní pole u Grunwaldu

Grunwald Battlefield
Grunwald - Pole Bitwy

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Grunwald - Pole Bitwy
(Grunwald – bitevní pole)


Muzeum se nachází na poli , kde se 15 července 1410 konala bitva mezi polsko-litevskou a křižáckou armádou.
Muzeum a grunwaldská pole - monumentální žulový pomník vítězství, ruiny pobitevní kaple , kopec Jagielly můžete navštívit s průvodcem.
Součástí prohlídky je i promítání části filmu Křižáci.
Muzeum je otevřeno od 1 května do 15 října, denně od. 8.00- 18.00 h.
Na polích Grunwaldu se každým rokem u příležitosti výročí bitvy koná impozantní inscenace bitvy.


Grunwald - Pole Bitwy
Stębark 1, 14-108
Polsko
tel: (0-89) 647-22-27
grunwald@muzeum.olsztyn.pl


Zdroje:
Oficiální průvodce muzea - Grunwald - Pole Bitwy
Vlastní poznámky a fotografie z návštěvy muzea

Grunwald, Bitevní pole u Grunwaldu - V muzeu.

V muzeu.
Grunwald, Bitevní pole u Grunwaldu - Pomník

Pomník
Grunwald, Bitevní pole u Grunwaldu - Žulová maketa rozestavení vojsk před bitvou.

Žulová maketa rozestavení vojsk před bitvou.
URL : https://www.valka.cz/Grunwald-Bitevni-pole-u-Grunwaldu-t66949#236763 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Na křižácké hradě Gniew je součástí prohlídku v jednom ze sálů instalována expozice týkající se bitvy u Grunwaldu( 15.7.1410).Na delší ze stěn je zakresleno postavení před bitvou.Jsou zde barevně vyobrazeny zúčastněné korouhve.Pod bitevním plánem jsou jednotlivé korouhve rozklíčovány.Na proti stěně s bitevním plánem, stojí replika brnění velkého mistra Řádu bratří německého domu Panny Marie v Jeruzalémě Ulricha von Jungingen.
Celé expozici dominuje obraz výjevu bitvy u Grunwaldu, kde v čele polských rytířů jede do bitvy Záviš Černý z Gabrowa ( v erbu Sulima).Během prohlídky je v místnosti šero a k návštěvníkům promlouvá komtur Gniewu Z.von Ranningen o bitvě u Grunwaldu.


V těchto dnech proběhlo polským tiskem,že se litevská strana chystá natočit svůj vlastní film o výše uvedené bitvě.Hotov by měl být v roce 2010, kdy bude 600 výročí bitvy.Film se má jmenovat:Grunwald,den železa a má vyzdvihnout tolik zpochybňovaný podíl litevských jednotek na porážce Řádu.
URL : https://www.valka.cz/Grunwald-Bitevni-pole-u-Grunwaldu-t66949#275108 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more