13.07.2007 - Britský ministr o změně zahraniční politiky

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Britský ministr Alexandr, který promluvil před výborem pro zahraniční vztahy ve Washingtonu, DC, zdůraznil, že izolacionismus v současném provázaném světě nefunguje a že je třeba se orientovat na vztahy a aliance na základě společných hodnot, nejen zaměřené na ochranu sebe před světem, ale takových, které naopak mají na celý svět pozitivní vliv. Podotkl, že bez zajištění bezpečnosti, bez vyrovnání se s aspekty globalizace, změnami klimatu, nemocemi a chudobou nelze dosáhnout prosperity a bezpečnosti ve vlastní zemi. Cestou k vyrovnání se s těmito problémy je podle jeho slov spolupráce mnoha zemí. Tato řeč je často intepretována jako kritika amerického prezidenta George Bushe a směřování zahraniční politiky, zároveň jako odklon Velké Británie od tohoto směru. Přesto ale britský předseda vlády Gordon Brown i ministr Alexandr dále považují vztahy s USA za silné a efektivní.


Více : news.bbc.co.uk


Zdroj : BBC
URL : https://www.valka.cz/13-07-2007-Britsky-ministr-o-zmene-zahranicni-politiky-t63528#226676 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more