Medaile za Hrdinství

The Medal of Heroism

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

MEDAILE ZA HRDINSTVÍ


THE MEDAL OF HEROISM (POLICE HEROISM ORDER)



Medaile za Hrdinství byla schválena podle Zákona o Vyznamenáních Izraelské Policie s Vezeňské Služby v roce 1972. Je udělována za vrcholně hrdinský čin při plnění povinností, s nasazením vlastního života.


Provedení
Medaile, vyrobená z kovu, je kruhového tvaru do jehož popředí vystupuje "trojúhelníkovitý" obrazec. Ten připomíná 4 navzájem do sebe vložená písmena V. Obrazec symbolizuje velký sedmiramenný rozvětvený židovský svícen - Menorah (Chanukia). Ve špici je vyvedena malá Davidova hvězda a pod ní jsou 2 olivové větévky, kopírující zakřivení medaile. Přezka je z pochromovaného kovu.


Stužka
Je 2-barevná, podélně (vertikálně) rozdělena na 3 třetiny. Vnitřní má modrou barvu, vnejší pak mají barvu červenou (rudou).



Informace (jakož i níže uvedené obrázky) byly (jsou) čerpány z - http://www.yairmalachi.org/ ; faculty.winthrop.edu ;
URL : https://www.valka.cz/Medaile-za-Hrdinstvi-t63313#226084 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more