03.07.2007 - V Iráku sestřelen americký vrtulník

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Jižně od Bagdádu byl sestřelen americký vrtulník Bell OH-58D Kiowa Warrior, oba muži na palubě vrtulníku byli lehce zraněni a z místa sestřelu byli zachráněni jiným vrtulníkem.


Více : zpravy.idnes.cz


Zdroj : IDNES



Edit : oproti zprávě na Idnesu uvádí CNN posádku stroje jako dvoučlennou, viz následující zpráva, počet jsem tedy upravil
URL : https://www.valka.cz/03-07-2007-V-Iraku-sestrelen-americky-vrtulnik-t63272#225954 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

podle CNN zachránila dvoučlennou posádku, která utrpěla lehká zranění, přímo z místa havárie posádka vrtulníku AH-64 Apache, když druhý člen přenechal své místo ve vrtulníku pilotovi sestřeleného OH-58D a sám se spolu s druhým mužem se drželi na vrtulníku zvenčí. Sestřelený vrtulník byl poté zničen laserově naváděnou bombou z A-10ky.


Záchrana kamarádů ze sestřeleného vrtulníku, pod nepřátelskou palbou, tento skutečně kaskadérský kousek vyžadoval jistě obrovský kus odvahy a jsem skutečně zvědav, jestli se nedočkáme další medaile cti !


Více info : edition.cnn.com


Zdroj : CNN
URL : https://www.valka.cz/03-07-2007-V-Iraku-sestrelen-americky-vrtulnik-t63272#226055 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more