24.06.2007 - 5 španělských vojáků OSN zabito v Libanonu 3 zraněni

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

24.06.2007 - 5 španělských vojáků OSN zabito v Libanonu 3 další byli zraněni


Jedno z vozidel, ve kterém vojáci jeli najelo na minu mezi městy Chijam a Mardž Ujún. Není známo jeslti mina pocházela z předešlé Izraelsko-Libanonské války nebo jestli se nejednalo o nedávno nastraženou minu. Výbuch miny byl nejspíš tak silný, že nejspíš vážně poškodil i druhé vojenské vozidlo (jestli to nenajelo na jinou minu - což, ale článek nezmiňuje).


Zdroj:
www.novinky.cz
URL : https://www.valka.cz/24-06-2007-5-spanelskych-vojaku-OSN-zabito-v-Libanonu-3-zraneni-t63145#225446 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Dle CNN nešlo o minu ale o nálož nastraženou v autě. Počty mrtvých a zraněných jsou stejné, jde o vojáky z více než tisícičleného kontingentu španělů kteří slouží v rámci sil UN v jižním Libanonu. podle libanonských bezpečnostních složek zapříčinila exploze trhaviny v nastraženém autě sekundární výbuch munice v pancéřovém vozidle kterým španělé jeli
zdroj:
www.cnn.com


Dle izraelského deníku Haaretz odvolávajícího se na policejní zdroje z Libanonu mělo jít o sebevražedný útok a mrtvých je 6 zranění 2. Cituje i španělského ministra Alonsa podle jehož prohlášení byli 3 z mrtvých Kolumbijci (sloužili ale ve španělském kontingentu) a dva ze zraněných byli španělé. K útoku došlo jen 6 kilometrů od izraelského pohraničního města Metulla. Ani zde se nevylučuje možné dálkové odpálení bomby umístěné v autě, ale předpokládán je sebevražedný útok.


zdroj
http://www.haaretz.com/hasen/spages/874451.html
URL : https://www.valka.cz/24-06-2007-5-spanelskych-vojaku-OSN-zabito-v-Libanonu-3-zraneni-t63145#225457 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more