Glory

Glory na Filmopolis.cz

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.




GLORY. Spojili se pro svobodu. Bojovali pro čest. Žili pro slávu. Trip (Denzel Washington) je zběhlý otrok, který se připojil k 54.pluku. Dopálený a rebelantní Trip přichází, aby ztělesňoval nezlomitelný výbuch energie a vznešenou snahu pro sebeurčení svých lidí. GLORY je příběh černého pluku a jeho bílého plukovníka, který jednou galantní ztečí vyzval k boji historii, rasismus a osud války. GLORY není obvyklý válečný film - je to film o válce Severu proti Jihu, kdy černí Američané - otroci nebo bývalí otroci - dostali jednu z prvních příležitostí podat důkaz o své hodnotě. GLORY vypráví pravdivý příběh plukovníka Roberta Gould Shawa a jeho 54. pluku v Massachusetts - jednotce bojující v přední linii v americké občanské válce. Tito muži nasadili v bitvě své životy, aby bojovali za práva na svobodu a rovné občanství pro sebe a své děti. Matthew Broderick hraje plukovníka Shawa, jehož hrdinné vůdcovství a odhodlání dodává inspiraci jeho mužům.
Film GLORY byl oceněn 3 OSCARY: za Nejlepší kameru, za Nejlepší zvuk a za Nejlepšího herce ve vedlejší roli - Denzel Washington.



Koupit DVD na Filmopolis.cz
URL : https://www.valka.cz/Glory-t62228#223385 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more