28.05.2007 - USA vyzvaly Irán k zastavení podpory povstalců v Iráku

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Američané při jednání se zástupci Iránu vyzvali k zastavení podpory iráckým povstalcům ze strany Iránu. Setkání amerického velvyslance v Iráků a iránských vyslanců proběhlo v Bagdádu. Američané se opírají o další případy nalezené munice a jednotek s vazbou na Irán, které se podařilo v Iráku zlikvidovat. Irán reagoval výzvou k třístraným jednáním o bezpečnostní situaci v Iráku s tím, že by se další jednání mezi Iránem, Irákem a USA mohla odehrát během jednoho měsíce. Irán dále nabízí Iráku možnost vycvičit a vybavit irácké ozbrojené složky.


Byly to vůbec první diplomatické rozhovory mezi USA a Iránem od přerušení vzájemných diplomatických kontaktů v roce 1980 po útoku na americkou ambasádu a zadržování amerických rukojmí.


Více info :


edition.cnn.com


Zdroj : CNN
URL : https://www.valka.cz/28-05-2007-USA-vyzvaly-Iran-k-zastaveni-podpory-povstalcu-v-Iraku-t61652#222124 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more