BB - Fudži (1896)

Fuji
富士 / ふじ

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Fudži
Druh: Bitevní loď
Třída: Fudži
Stát: Japonsko
Založení kýlu: 1. 8. 1894
Spuštění na vodu: 31. 3. 1896
Loděnice: Thames Iron Works (GBR)
Dokončení: 17. 8. 1897
Vyřazení ze služby: 11. 11. 1945 (od roku 1922 ubytovací loď)


Délka: 125,5 m
Šířka: 22,3 m
Ponor: 8,1 m
Výtlak: 12 533 t
Posádka: 637 mužů (uváděno i 741 mužů)


Pohon: 2 trojčinné expanzní parní stroje (VTE), 13 500 shp (zcela ojediněle uvedeno 14 500 hp), 2 šrouby
Kotle: 14 (zcela ojediněle uváděno i 10 kotlů)
Paliva: 1 200 t uhlí
Rychlost: 18,5 uzlů
Dosah: 7 000 mil při rychlosti 10 uzlů


Výzbroj:
4 x II x 305/40 Armstrong (12in 40cal Elswick G 1894? Twin)
10 x I x 152/40 (6in 40cal QF Mk I II III Single)
24 x I x 47/50 (47mm 50cal 3pdr Hotchkiss Mk I And II Single)
5 x 450 TT (4 nadvodní, 1 podhladinový)


Pancéř:
boky 356-456 mm
paluba 62 mm
věže 230-356 mm
kasematy 50-152 mm
velitelská věž 356 mm



První japonský predreadnought (1897-1922/1948)


Pozn.: Bude doplněno na úroveň lodi Yashima.
BB - Fudži (1896) - Bitevní loď Fuji v roce 1906. Via paolopizzi.com.

Bitevní loď Fuji v roce 1906. Via paolopizzi.com.
BB - Fudži (1896) - Bitevní loď Fuji asi v roce 1904. Via paolopizzi.com.

Bitevní loď Fuji asi v roce 1904. Via paolopizzi.com.
BB - Fudži (1896) - Bitevní loď Fuji kolem roku 1904. Via paolopizzi.com.

Bitevní loď Fuji kolem roku 1904. Via paolopizzi.com.
URL : https://www.valka.cz/BB-Fudzi-1896-t58763#212210 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more