Údolí vlků (Kurtlar Vadisi)

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Údolí vlků (Kurtlar Vadisi)
Anglicky : VALLEY OF THE WOLVES IRAQ
režie : Serdar Akar
scénář: Raci SASMAZ, Bahadir ÖZDENER
hrají : Gary Busey, Kenan Coban, Spencer Garrett, Necati Sasmaz, Billy Zane
Délka 122 minut
oficiální web:
http://www.valleyofthewolvesiraq.com/web/media.htm


Pokud bych to chtěl napsat jednoduše, tak je to jiná "verze" Ramba,..s tím, že urážím film USA. Opravdu jsem byl docela zklamaný. Hodně předvídalelné, Američané úplní kreténi a krvelační hrdlořezové co posílají orgány do Izraele, USA a Anglie,....střílí se navzájem a pokud je ukřivděným protivníkem zaminovám hotel tak podle nasadí smutně se tvářící děti,...
Nejsem nijaký USA-fil, a mám rád filmy té "druhé - poražené" strany. Ale tady je vše strašně jednoduché a celkově i nudné. Jediným pro mě docela dobrým úsekem byl sebevrah na tržišti.
Už jsem chtěl filmu dát o "hvězdičku více" za klasickou popravu novináře ála videokamera a skupina čtoucí u vlajky výzvu k odchodu USA,..., ale vše korunoval "staršina" v podání Ghassana Massouda, který novináře v klidu osvobodí a dá mu do ruky šavli aby se na tom kdo jej chtěl zavraždit pomstil,...No síla,....Chudák Nick Berg, Eugene Armstrong, Dan Pearl, Ken Bigsley, Kim sun IL, Jack Hensey,.....
Chápu že je toto téma pro muslimy palčivé a film je zhruba založen na skutečných událostech (např. události z věznice Abú Ghraib),... ale tímto způsobem je to docela jednoduché. Možná je to ale pro "domácí" publikum takto nutné, to nedovedu posoudit.
Pokud to srovnáme s podobně laděným snímkem Grozovye vorota, který je taky spíše ruskou propagandou tak ruský snímek vede o dvě třídy.
No,....těžko hodnotit,...Hledal jsem i v diskusích na webu a je to opravdu tak na polovinu. Mě se ten film osobně nelíbí.
URL : https://www.valka.cz/Udoli-vlku-Kurtlar-Vadisi-t58561#211410 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more