Chassepot M.1866. střelba a renovace

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Zdravím přátele všech trošku starších ručních vojenských zbraní.
Rád se kochám nejen krásou zbraní jako takových ale když už je mám, rád je znovu učím i střílet.
Jedním z nových přírůstků v mé sbírce je právě uvedená „chassepotka“. Momentálně prochází kosmetickou úpravou vzhledu (odstranění rzi, rozhýbání toho co se nehýbe a vůbec celkové zprovoznění do střelby schopného stavu).


Docela by mě zajímalo zda se tady na fóru najde někdo kdo má s touhle zbraní zkušenosti. Rád vyměním postřehy a názory a nechám si v lecčem poradit. Třeba s výrobou střeliva, jaká střela je vhodná, jaká zápalka se nechá použít atd. atd.


Jsem tady na fóru nováček takže nevím zda se podobnou tématikou nezabývá někde jinde někdo jiný. Já nic nenašel.
URL : https://www.valka.cz/Chassepot-M-1866-strelba-a-renovace-t55763#203903 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

forum.gunshop.cz
www.strelectvi.cz
URL : https://www.valka.cz/Chassepot-M-1866-strelba-a-renovace-t55763#205533 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more