SVK - Mlynica - Múzeum historických vozidiel

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Malé muzeum veteránů, které sídlí v nevyužívaném kostele v obci Mlynica u Popradu. Bohužel nevím jaký je jeho přesný název,...jestli Múzeum historických vozidiel nebo Auto-Moto Múzeum Mlynica. Doufám, že to nebude nějakým jablkem sváru! Podle autoklubu.cz provozujemuzeum Veteran car club Poprad.
Narazil jsem na něj náhodou. Já jezdil trasu Velká Lomnica - Poprad a zpět. Směrem z Vel.Lomnice do Popradu je to odbočka po pravé straně cca 1,5 kilometru za Vel.Lomnicí. Já jsem muzeum navšívil, když v něm seděla obsluha. Vstupné nízké.


Co si pamatuji tak se tam nacházelo cca 15-20 aut a stejný počet motorek. Většina krásně zrestaurovaných. Některé ve stavu čekání. Technika je umístěna jak dole v hlavní lodi kostela tak na "kůru" nahoře. Nahoře jde ale logicky pouze o menší motorky.


Technika :
Vozidla Tatra (nejsem znalec) typ.12,30,57,87,Taraplán,...i mě známá 603
Motorky zahraniční i československé výroby. BMW, Harley, Jawa
Stojí za to vidět!!


Otevřeno (podle jednoho u netodkazů):
Ut-Ne/Tu-Su 10.00 - 17.00.
Pravděpodobně celý rok




Na netu jsem našel tento:
http://motoride.sk/?ID=466
http://www.sedlar.sk/muzeum.html
www.autoklub.cz
www.muzeum.sk
URL : https://www.valka.cz/SVK-Mlynica-Muzeum-historickych-vozidiel-t53178#198375 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Ještě nějaké fota,...omluvte kvalitu. Foceno nějakým dost strašným kompaktem. Sad(( Po obrazové a fotografické stránce (kompozice a podobně) je to děs! Ale lepší nemám. Tehdy jsem ještě nebyl fotograf.
Fotografie - Dolin


Ohledně focení v muzeu. Nevzpomínám si , že by se nemohlo fotit. Příplatek za použití foťáku jsem neplatil. Světelné podmínky ve dne docela dobré. Chce to ale blesk.
URL : https://www.valka.cz/SVK-Mlynica-Muzeum-historickych-vozidiel-t53178#198382 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Podle ministerstva kultury SR a podle portálu Muzeum.sk, jeho název zní: Múzeum historickych vozidiel Mlynica (anglicky: Museum of historical vehicles Mlynica).


Veteran Car Club Poprad


předseda
Ing. Peter Sedlák
Lidická 60
Poprad - Matejovce
SK-05801


mobil: 00421-903 608 171


zástupce
Ladislav Samol
Staré ihrisko 19/818
Poprad
SK-05801


telefon: 00421-52-776 40 57
URL : https://www.valka.cz/SVK-Mlynica-Muzeum-historickych-vozidiel-t53178#198384 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more