Letadlová loď - Patrick Robinson

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

již v druhém vydání roku 1999 celkem nenápadně v nakl. Euromedia, edici Stopa vyšel špičkový triler napsaný roku 1997 pod orig. názvem "Nimitz Class", oprávněně srovnávaný na přebalu s Clancyho "Honem na Rudý říjen". "Třída Nimitz" - na její jednotce nejmodernější americké letadlové lodi "Thomas Jefferson" sledujeme jen krátce v úvodu popsaný život než ji zničí - uprostřed jí vedené flotily - atomový výbuch. Jsme svědky brilantně popsané akce - paraelních dějů, odehrávajících se na palubách lodí letadel, ponorek a velitelských štábů v rafinovaně vystavěném ději postaveném na proradném teroristickém útoku za pomocí uloupené ruské diesel-elektrické ponorky třídy "Kilo" a její uplacené posádky, které se pod vedením falešného izraleského kapitána podaří husarský kousek - torpédovat americkou letadlovou loď a následně čelit hledání a pronásledování na všech mořích - tajnými službami a loďstvy všech velmocí. Brilantně a věrohodně propracovaná zápletka něčeho, k čemu může dojít kdykoliv - dostane-li se atomová výzbroj do rukou muslimů či jim podobných cílevědomých skupin. Doplněno fiktivními stylizovanými "mapkami" akcí.
URL : https://www.valka.cz/Letadlova-lod-Patrick-Robinson-t46781#183192 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more