St. Etiene - Muzeum zbraní

Musée d´art et d´industrie

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Přesto že podle názvu se jedná o muzeum umělecko průmyslové je to muzeum které má mnoho co říci i fandovi na vojenskou historii. Nachází se v centru města St. Etiene a toto město bylo známo jako centrum výroby zbraní už od dob napoleonských válek. Právě na zdejší zbrojovku a její výrobu je orientována i část sbírek muzea. Vlastní část věnovaná zbraním je ve třetím patře budovy a obsahuje velké množství zbraní od 17. století až po dnešek. Jsou zde i rarity jako pušky na stlačený plyn, množství zbraní je v řezu a zajímavá je i ukázka manufakturní výroby. V muzeu se může fotit bez omezení (tedy i s bleskem) a jediné co poněkud vadí je že zbraně jsou za sklem.
Muzeum je na adrese : place Luis Comte 2 jde o velkou budovu a cesta k ní je po městě dobře vyznačena. Aktuální informace jsou na adrese : www.saint-etienne.fr
Museum je otevřeno denně krom pondělí od 10:00 do 18:00 v letním období (v zimním je provoz kratší) na prohlídku si rezervujte raději několik hodin, je opravdu nač koukat. V dalších patrech jsou pak sbírky textilní výroby a výroby bicyklů. Vstup byl v době mé návštěvy v srpnu 2006 4,5 euro pro skupiny bylo možno získat slevu. Fotografování je zdarma. Před muzeem je velké parkoviště pro osobní auta. Pokud se budete pohybovat v této části Francie mohu vám návštěvu jen doporučit.
URL : https://www.valka.cz/St-Etiene-Muzeum-zbrani-t43076#170400 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

přidám pár fotek jen na dokreslení, na první je budova muzea při pohledu z náměstí, na druhém pak ukázka pažbařské dílny, na třetím pak jedna z mnoha set zbraní vystavovaných muzeem.
URL : https://www.valka.cz/St-Etiene-Muzeum-zbrani-t43076#170404 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more