Landwehr - Základní informace o skupině

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Císařsko-královská zeměbrana  -  Die kaiserlich-königliche Landwehr




 


Obecně:


Císařsko-královská zeměbrana je na tomto foru mezi uživatelskými hodnostními skupinami zástupcem rakousko-uherských ozbrojených sil.


Rakousko-uherská branná moc (k.u.k. Wehrmacht) se skládala z několika součástí. Pro obě poloviny říše existovalo společné císařské a královské vojsko (k.u.k. gemeinsames Heer) a císařské a královské válečné námořnictvo (k.u.k. Kriegsmarine). Dále měly obě poloviny říše vlastní zeměbrany. V Předlitavsku šlo o císařsko-královskou zeměbranu (k.k. Landwehr) a v Zalitavsku o královskou uherskou zeměbranou zvanou Honvéd (k.u. Landwehr - Magyar királyi Honvédség). V obou částech impéria existovala navíc zemská domobrana - k.k. Landsturm v západní části a k.u. Landsturm - Magyar királyi Népfölkelö ve východní části.



Z těchto součástí byla tedy jako reprezentant vybrána zeměbrana - Landwehr, neboť je profesionálnější než domobrana - Landsturm a naopak je zase více spjata se svou užší vlastí než společné vojsko - Heer.




Členové této skupiny by měly alespoň občas svůj zájem napřít k tvorbě článků či příspěvků do fora, jež by se zabývaly právě dějinami podunajské monarchie. Samozřejmě to žádného uživatele-člena naší skupiny neomezuje ve vkládání příspěvků či psaní článků na jakákoliv jiná témata. Alespoň občasné věnování pozornosti nějakému tématu spojenu s dějinami monarchie je tak především mravním apelem. Nic víc. Nejde o žádnou povinnost. Nikdo nebude zbaven členství jen proto, že by nepsal na dané téma články/příspěvky.



Odměnou za aktivní práci jsou vyznamenání udělovaná v rámci hodnostní skupiny. Tato vyznamenání doplňují stávající "celoválečná" vyznamenání. Jou určena pro členy hodnostní skupiny i pro ostatní uživatele (s jednou výjimkou).


Hodnostní skupina c.k. zeměbrana má své velitelství, jež je tvořeno velitelem hodnostní skupiny a jeho zástupcem.



Uživatel, který by porušoval zásady slušného chování zde na foru či jinak kazil pověst hodnostní skupiny, bude vyloučen. Za drobnější přečiny může dojít k odebrání vyznamenání či k podmínečnému vyloučení.




Rozvíjejme společnými silami množství informací na téma podunajská monarchie na tomto serveru, ať už na www.valka.cz v podobě článků či na forum.valka.cz v podobě faktografických příspěvků.




                           Přidejte se i Vy k císařsko-královským !




                                       






                  Viribus unitis - Společnými silami - Mit vereinten Kräften







Výložky, vyznamenání, přihlášení se


V sekci HODNOSTI je potřeba zarolovat dolů a tam si vybrat řádek "Rakousko-Uhersko - k.k. Landwehr / c.k. zeměbrana (1869-1918)" - momentálně je na 15. místě odspoda.


Klinete-li na název hodnostní skupiny, otevře se nová stránka s informacemi o názvech hodností, vzhledu výložek a seznam členů podle zastávané hodnosti. Uvidíte zde jméno velitele skupiny a jeho zástupce, odkaz na přehled vyznamenání, na pravidla (vede zpátky sem) a možnost přihlásit se.


Samozřejmě si můžete otevřít seznam vyznamenání již z toho hlavního menu. To samé platí o možnosti přihlášení se. Odkaz na Pravidla vede zpět sem.



Poradní a koordinační forum je ZDE .
URL : https://www.valka.cz/Landwehr-Zakladni-informace-o-skupine-t42001#165309 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more