Útok na Scapa Flow - Gunther Prien

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

V edici "T a M" (vydavatelé příhod neohroženého pilota Bigglese) vyšly tenkrát za dva měsíce napsané, útlé paměti německého ponorkového esa. Kniha je napsána dobově volně a čtivě, kupodivu se v ní příliž "nehailuje" a vznik války je popsán jen okrajově jako epizoda za cvičné plavby...vůbec válečné osudy - tvoří jen necelou polovinu memoárů. Větší část je popis nelehké situace v Německu dvacátých a třicátých let. Přibližuje věrně život za hospodářské krize a jeho bezvýchodností ospravedlňuje nástup nacismu a samozřejmě dobově glorifikuje, naštěstí jen v několika pasážích - Hitlera, jako vůdce vyvádějícího zemi z krize...Popisem nelehkého života na moři od plavčíka po kapitána sledujeme kariéru jednoho z prvních ponorkových kapitánů - který se proslavil průnikem do základny britské "Home Fleet" a potopením bitevní lodi "Royal Oak". Bohužel kniha neoplývá příliž technickými detaily (v době jejího sepsání jistě tajnými) ponorkového boje ale i tak je vzácně autentická a vhodným výběrem příhod z Prienova života - velmi poutavá a lze ji vřele doporučit.
URL : https://www.valka.cz/Utok-na-Scapa-Flow-Gunther-Prien-t41639#162599 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

mohl bys prosím napsat přesnej název knihy ??? rád bych si jí půjčil a přečet Smile díky
URL : https://www.valka.cz/Utok-na-Scapa-Flow-Gunther-Prien-t41639#162636 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more