DEU - StG 45(?) - identifikácia

Diskuse

What is this prototype ? Ktorej company ? Nesie characters MP40. Info ?.
URL : https://www.valka.cz/DEU-StG-45-identifikacia-t41301#159847 Version : 0
what is in the photo is probably the invention of the creators of computer games, because the real StG 45 looked like this:


For more information, see for example the Polish wiki: http://pl.wikipedia.org/wiki/Karabin_StG45(M)


note it must also be in the address (M), otherwise it will not show you
URL : https://www.valka.cz/DEU-StG-45-identifikacia-t41301#159884 Version : 0
Panzer: I'm afraid that Brano, as the author of the forum Stg 45(M) ( https://www.valka.cz/viewtopic.php?t=18985 ) knows what she looks like Stg 45 Wink...
I'd say it will probably be something more like post-war, or any competitor, and no version of the Stg. 45 automatic. Maybe some modernization of the above zmíněnné MP 40..
URL : https://www.valka.cz/DEU-StG-45-identifikacia-t41301#159889 Version : 0
Good embarrassing Embarassed Embarassed Very Happy . Braňo, sorry for the poučovanie, aj som sa čudoval, you don't know the sturmgewehr Wink Embarassed Very Happy

But aj so I think the ide about výmysel computer expertov, and it vzhľadom on the used hub, the declared pri fotke (7,92 K), ktorý you under me requires a locked conclusion, what however, from the photos very nevyplýva..
URL : https://www.valka.cz/DEU-StG-45-identifikacia-t41301#159893 Version : 0
Very Happy

Aj ja som too surprised this fotom.But videl som I like the b & w photo,so this too vierohodné photo. Self I'm assuming that sa is a nejakú konkerenciu in the development of StG45. First I thought of Haenel, well vraj is Haenel on fotke in prílohe.
So the visia takes another competitors : Walther and Gustloff. Keďže I'm assuming that sa is a competitor for the new StG45,so the otáznik StG(?) is there a pre doplnenie letters ref.manufacturers.
In truth fotá,or sketch konkurentov som ešte seen. Manually arms nieje môj "department".

By the way StG45(M) has in the final form polouzamknutý conclusion..
URL : https://www.valka.cz/DEU-StG-45-identifikacia-t41301#159895 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Ja som si spomenul,že foto mám z nejakej diskusie na axise a podarilo sa mi čosi nájsť.


www.securityarms.com
forum.axishistory.com


Tak a teraz neviem,či to skutočne nieje nejaký FAKE.
URL : https://www.valka.cz/DEU-StG-45-identifikacia-t41301#159896 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Rád bych vás upozornil že "identifikace" a diskuze nepatří do faktografického fóra.
URL : https://www.valka.cz/DEU-StG-45-identifikacia-t41301#159902 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Presunieme(stalo sa),vyčistíme,ak sa k čomusi dopracujeme... Smile
URL : https://www.valka.cz/DEU-StG-45-identifikacia-t41301#159906 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Prešiel som niekoľko (desiatok Very Happy ) najmä ruských sajtov a jediné k čomu som sa dopracoval je, že firmami podieľajúcimi sa na vývoji útočnej pušky na nový náboj 7,92x33 (Pistolen-Patr.43.m.E) boli Mauser, C.G.Haenel a Walther.
(Наряду с фирмой "Хенель" и "Вальтер" свою штурмовую винтовку под промежуточный патрон "Pistolen-Patr.43.m.E" разработала и фирма "Маузер")


Ani slovo o firme Gustloff.


Teda podobnosť horeuvedeného "klonu" s MP 38/40 je možná, keďže sa tieto samopaly vyrábali aj vo firme Haenel. Na druhej strane však autorom MP 38/40 bol Heinrich Vollmer a pôvodným výrobcom fa Erma. V Haeneli šéfoval vývojárom myslím Hugo Schmeisser. Žeby si takto požičiaval Schmeisser od Vollmera design? Very Happy


Ďalšie info vo voľnom preklade je nasledovné:
Na rozdiel od útočných pušiek firiem Haenel a Walther, princíp činnosti automatiky StG 45(M) bol postavený na využití energie spätného rázu polouzamknutého záveru.
В отличии от штурмовых винтовок фирм "Хенель" и "Вальтер", действие механизмов автоматики STG 45(M) было основано на использованию энергии отдачи полусвободного затвора.


Z toho mi vychádza, že konkurenti mali buď nezamknutý (dynamický) záver alebo záver uzamknutý, ktorý sa mi vzhľadom na výkon náboja javí ako reálnejší. Alebo aj to, že automatika konkurenčných zbraní pracovala na princípe odberu prachových plynov z hlavne. Čo však nesedí na foto, kde nevidieť plynový piest. Aj keď riešenie mohlo byť aj iné.
URL : https://www.valka.cz/DEU-StG-45-identifikacia-t41301#159919 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

to Panzer firma Gustloff se v předmětné době zabývala vlastní konstrukcí která pak byla zavedena jako Volkssturmgewehr 1-5, proto se nazabývala konstrukcí StG což by byla stejná zbraň.
Schmeisser se už jednou před tím účastnil rekonstrukce MP-40 (MP-41) takže alespoň teoreticky k tomu co tu probíráte neměl tak daleko Smile
Pokud jde o plynový píst může být skryt v předpažbí které je jak se zdá docela dlouhé.
Tím MP-40 bych se nenechával tolik inspirovat, v reálu je z něj pouze uchycení opěrky a vlastní opěrka a možná pistolová rukojeť, to u prototypu může být prostě jen proto že to bylo rychlejší převzít než vyrábět. U opěrky si nejsem jist jestli by ji šlo překlopit (myslím že zásobník v tom brání). Zajímavé je že závěr je v zadní poloze, buď jde o zbraň střílející z "otevřeného závěru" což by u tak výkoného náboje byla spíš rarita, nebo tak zůstal při vyprázdnění zásobníku, docela dlouhá je i hlaveň (40cm) nejsem si vůbec jist zda jde o skutečnou zbraň, nebo o "cosi" sestavené prostě jen na kšeft.
URL : https://www.valka.cz/DEU-StG-45-identifikacia-t41301#159925 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Trochu jsem se díval po netu a narzil jsem na tuhle fotku i na jednom servru kde se o ní dohadují rusové, je tam uvedena jako zbraň prodávaná v aukci v USA za 100 000 dolarů. i tam vzniklo podezření (které osobně sdílím) že jde o novovýrobu za účelem zisku.
adresa dotyčného fóra je zde : http://talks.guns.ru/forummessage/36/130325.html
rusové se ale spíš hádají kolik by zbraň stát mohla než o technických podrobnostech i když i o tom je tam několik zajímavých postřehů (třeba že oblast spouště je až nápadně podobná americké BAR. Mne spíš zaujalo že zásobník nemá šachtu u němců docela běžnou a je držen (podobně jako u BAR) jen na zadní straně. Další podivností je i popiska na fotce, označení MG se v angličtině běžně používá pro kulomet, pro zbraně této třídy je obvyklejší SMG (není to dogma ale podezření to ve mně budí)
Ani zásobník není z StG44 jak bylo poměrně obvyklé (ani to není pravidlem ale většina zbraní na tenhle náboj ho nějak využívala) zde by ostatně asi nešel použít protože jeho záchyt by nejspíš nefungoval.
URL : https://www.valka.cz/DEU-StG-45-identifikacia-t41301#159929 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more