Heartbreak Ridge (Bojové nasazení)

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Pred nejakou dobou jsem videl na ct2 vynikajuci film, rad bych ho sehnal na dvd, ale bohuzel nevim jeho nazev. Byl to film z vojenskeho prostreda kde hral Clint Eastwood nejakeho velitele ve vycvikovem tabore. Utkvela mi v pameti z toho filmu jedna veta : " Vstávej, ať tomu ko...vi neudeláš radost. Co jste to říkal? Říkal jsem vstávej, ať tomu kok...vi neudeláš radost" a potom este ze na Clinta Eastwooda chceli poslat tzv. "švéda" kt. ho mnel zmlatit ale Clint naopak zmlatil jeho.
URL : https://www.valka.cz/Heartbreak-Ridge-Bojove-nasazeni-t39480#149841 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Indi,
toto jsem "vytáhl" z internetu, ráno před odchodem do práce, po zadání Googlu: pokročilé vyhledávání, v češtine, Clin Eastwood. Odpovědí byla nabídka 286 stránek a hned u prvních čtyř narazíte na "Váš" film a toto krásné povídání:
"Popis / Obsah / Info:
Seržant Highway, veterán války v Koreji, má problémy kvůli alkoholu a rvačkám. Voják každým coulem doplácí na neuspořádané soukromí.. Nezbývá, než jej převelet. Highway dostává poslední šanci u pluku, se kterým prožiul nejlepší léta své kariéry v armádě. Cvičí nováčky námořní pěchoty. Šokuje mladé vojáky svojí fyzickou kondicí, nekompromisní tvrdostí i drilem, jaký v osmdesátých letech nečekali. Highway je připravuje na válku. Pošklebují se tomu do chvíle, kdy kromě ostrých nábojů dostanou i rozkaz k bojovému nasazení."


Také elektronické prodejny nabízí DVD za pouhých 233 Kč, pod názvem: Bojové nasazení (1986) (Heartbreak Ridge).


S pozdravy Jiří Tintěra
URL : https://www.valka.cz/Heartbreak-Ridge-Bojove-nasazeni-t39480#149844 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more