Východní fronta, Hitl.válka v Rusku 1941-45 - Ch.Winchester

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Spektakulárně výtvarné dílo původu renomovaného nakladatelství Osprey (na 158 stranách je 181 fotografií, 70 barevných bokorysů a kreseb, 10 mapek) vše na křídovém papíře, mapující čtivě a až reportážním stylem gigantické bitvy na "východní" frontě. včetně všech souvislostí - hospodářských, politických na základě nejnovějších "zesumarizovaných" údajů z "odtajněných" archivů...
všude září až nepoměrně velké množství barevných kreseb Panterů a Tygrů, jejichž kvality byly nesporné. Až s brutální logikou čísel a nekompromisních srovnání si hrající autor se bohužel místy dopouští zřejmě "necenzurovaných" úletů či přebreptů...pravděpodobně ale vzniklých při překladu jakousi paní Ditou D. ...(ženy by neměly popisovat nic z oblasti válek a letectví zvlášť!) Posuďte sami - citace "Zdá se, že hlavním přínosem letounů IL-2 bylo zaslepení průzkumu Luftwaffe. Dokázaly předběhnout (sic!!!) a sestřelit německé letouny Fw 189 při průzkumných letech s důvěrou, že je jejich čelní opancéřování ochrání před německými zadními střelci." /str.113 - nahoře/. Při představě jak těžký bitevník s motorem bez kompresoru vystoupá do operační výšky průzkumné "Rámy", která vícenásobně převyšuje jeho dostup se jistě za břicha popadají všichni hráči her - leteckých simulátorů..."Ráma" byla těžkým oříškem i pro smetánku ruských stihačů, Kožeduba s Pokryškinem nevyjímaje.
Až na tento zjevný nesmysl je kniha velmi cenná nepřetržitým pečlivým výčtem a porovnáváním obou soupeřů - protentokráte i s zahrnutím západní pomoci a redukcí po desetiletí nesmyslně nabubřele presentovaných sovětských "čísel" u "geniálních" ofenzív...celkově ale výborná čítanka o východní frontě!!!! Vydalo nakladatelství Computer Press a.s. Brno
URL : https://www.valka.cz/Vychodni-fronta-Hitl-valka-v-Rusku-1941-45-Ch-Winchester-t37545#141539 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more