Crimson Tide (Krvavý příliv)

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

špičkový triller z paluby atomové ponorky Alabama.
"V Rusku je bordel..." zahajuje G. Hackman v roli velitele ponorky svou řeč při nástupu její posádky za poplachu v noci a pravém dešti. A věříte mu každé slovo, stejně tak jako jeho protihráči D. Wadhingtonovi v roli jeho narychlosehnaného zástupce.
Oba mají pravdu a oba se zároveň mýlí... jak na závěr konstatuje vyšetřovací komise námořnictva, v akcemi nabitém ději na sevřeném prostoru útočného plavidla. Kdo dá povel k odpálení raket a kdo ustoupí a jak a kdy...skvělé herecké výkony v obou hlavních i ve všech vedlejších rolích. Selhání techniky i lidí na pozadí utoku ruské útočné ponorky Akula.
Lidský rozměr, pochyby a rozhodování v kritické situaci - kontra disciplína a logika stokrát procvičovaného drilu. "Barevná" kontra "bílá" Amerika.
Situace, které se stále ještě mohou přihodit...
Vynikající film a kupodivu i velmi dobrý český dabing.
URL : https://www.valka.cz/Crimson-Tide-Krvavy-priliv-t20292#76342 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Film som videl nedávno v televízii a bol som fakt zvedavý na Denzela Washingtona, no bol som mierne sklamaný. Nie, že by to bol zlý film, ale videl som s ním aj lepšie filmy a navyše väčšina týchto ponorkových filmov je na jedno kopyto - tento konkrétne by som prirovnal ku K-19: The Widowmaker.
URL : https://www.valka.cz/Crimson-Tide-Krvavy-priliv-t20292#156780 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Nemyslím že K-19 a Krvavý příliv jsou na jedno kopyto.Krvavý příliv prakticky odstartoval vlnu různých pochybných ponorkových filmů ale hodnotím jej jako jeden z nejlepších ponorkových filmů,které byly kdy natočeny (spolu s filmy Das Boot a Hon na ponorku).K-19 nepovažuju za klasický film ale spíše za hraný dokument takže ho řadím do jiné kategorie.Každopádně kvalitativně jsou oba stejně dokonalé.
URL : https://www.valka.cz/Crimson-Tide-Krvavy-priliv-t20292#161919 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more